Наблюдава се истински бум на чужденци, желаещи да купят за

...
Наблюдава се истински бум на чужденци, желаещи да купят за
Коментари Харесай

Чужденци купуват за 1 евро изоставени къщи в Сицилия

Наблюдава се същински взрив на чужденци, искащи да купят за 1 евро изоставени къщи в историческия център на сицилианското градче Мусомели. Това заяви кметът Джузепе Катания в изявление за РИА Новости. Единственото изискване, на което би трябвало да дават отговор новите притежатели, е да извършат изцяло възобновяване на добития парцел.

Всички документи за продажба на съвсем 100 обекта на недвижими парцели към този момент са подготвени. Сред новите притежатели има белгийци, французи, холандци и даже едно семейство от Австралия. Вече са постъпили поръчки за 380 жилищни здания, благосъстоятелност на общината, а общо може да бъдат препоръчани над 500, най-вече 600 къщи.

Градоначалникът посочи, че по-рано управляващите на Мусомели са решили да предложат на всички, които желаят, изключително на чужденци, да купят празни къщи в центъра за тази алегорична цена като част от акцията за възобновяване на качествената среда в местността. Според кмета това предложение, оповестено на британски език на формалния уебсайт на общината, провокира огромен интерес. През последните три седмици доста хора са се обърнали към градските управляващи. Хората, потърсили връзка с общината, съществено обмислят опцията да употребяват този късмет и да се снабдят с дом в Сицилия.

" Сред тях към момента няма руснаци, само че се надявам, че откакто РИА Новости заяви за нашата самодейност, вашите сънародници ще се поинтересуват от предлагането ", посочи градоначалникът на Мусомели.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР