Наближава краят на годината и е време за равносметки и

...
Наближава краят на годината и е време за равносметки и
Коментари Харесай

Най-големите грешки в храненето, които пречат на диетата ви

Наближава краят на годината и е време за равносметки и обещания. Едно от най-честите обещания, които доста хора си дават, е от идната година най-сетне да положат повече старания за тялото и фигурата си. Отслабването крие доста компликации, а и доста неточности, които могат да ви попречат по пътя към реализиране на задачите.

Кои са най-големите неточности в храненето, които пречат на диетата и отслабването?

Придържате се прекомерно прецизно към съответната диета

Храненето е метод на живот. Ако го превърнете в собствен жанр, който да следвате по принцип, ще имате триумф. Ако обаче броите дните до края на диетата, след което стартирате да се храните по остарелия метод, килограмите още веднъж ще се завърнат. Използвайте вътрешната си мъдрост. Не мислете за жертвите, които вършиме в името на фигурата, а за многочислените неща, които ще спечелите от здравословното хранене. Опознайте тялото си и открийте това, което в действителност работи за вас. Не следвайте сляпо дадена диета, в случай че усещате, че не се чувствате добре или не работи при вас.

Страхът от неточности

Страхът пречи във всяко отношение. Ако не изпробвате разнообразни типове хранителни режими от боязън да не се неуспехите или да не ви подействат зле, няма да разберете коя е най-подходящата диета за вас. Не се опасявайте да сбъркате. Само по този начин ще добиете скъпия опит, който ще ви е потребен в бъдеще.

Изчаквате да сте изцяло гладни, с цел да се храните

Това е неправилна тактика, която освен пречи на отслабването ви, само че и провокира неочаквани скокове в инсулина, които още повече усилват устрема и предразположението на тялото към трупане на мазнини в ресурс. Хранете се в дребни количества по няколко пъти дневно, с цел да поддържате метаболизма си деен и ефикасен. Не преяждайте, само че и не допускайте да прегладнявате.

Съсредоточавате се върху изваждането, а не върху прибавянето

Една от най-често срещаните неточности, която доста хора вършат и която е по-скоро психическа е, че считат диетата най-вече като лишаване, а не като метод да добавите към храненето си потребни субстанции, на които не сте обръщали задоволително внимание до момента.

Ако измененията настройката си и мисленето си, ще видите какъв брой по-приятно и елементарно ще ви е да спазвате даден хранителен режим. Не мислете за тортите, баниците, сладкишите и пицата, които сте премахнали от менюто си, а се концентрирайте върху всички потребни неща, които ще добавите към храненето. Това ще направи здравословното хранене наслаждение за вас и няма да ви кара да се чувствате като че ли сте се лишили от всичко хубаво за ястие на този свят.

Приемате, че щом нещо е работело за вас в предишното, ще работи и в този момент

Тялото и метаболизмът се трансформират с придвижване на възрастта. С времето отслабването става все по-трудно. Ако нещо е работило при вас в 20-те ви години, в 30-те и 40-те това едва ли ще остане по този начин. Затова обръщайте внимание на нещата, които работят при вас в този момент тъкмо в този миг. Храненето е непрекъснат изменящ се развой, който се нуждае от фокусиране и осмисляне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР