Набираме кураж да поискаме промяна на начина, по който се

...
Набираме кураж да поискаме промяна на начина, по който се
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Трябва да обединим демократичната общност, за да поискаме властта

„ Набираме кураж да желаяме смяна на метода, по който се ръководи страната - да се пречупи този застой, който се показва като непоклатимост. “ Това мнение изрази в предаването " Неделя 150 " Атанас Атанасов, водач на ДСБ и от дни съпредседател на новата дясна коалиция „ Демократична България “, в която ДСБ си партнира с " Да, България " на Христо Иванов и партия " Зелените ". Запитан какъв брой е отворена новата коалиция за разширение Атанасов съобщи:

„ На първо място би трябвало да предприемем дейности да обединим цялата демократична общественост, като концентрираме всички тези сили на едно място. Не е въпросът да се погрижим за един или различен партиен водач. Въпросът е да обединим общността, която да ни даде мощ да желаяме властта. "

Имаме еднообразно общо отрицателно отношение към метода на практикуване на властта и модела „ Борисов “, а изследванията демонстрират, че близо две трети от хората не са удовлетворени от метода, по който се упражнява властта, аргументира се Атанас Атанасов:

" Подменени са институциите. Трябва да се борим преди всичко за това да се възвърне парламентарната република, тъй като тя от дълго време не съществува. У нас имаме властническо ръководство, по един модел главно ориентиран към това да бъдат усвоявани, или по-скоро присвоявани огромна част от общите пари, които се ръководят от кабинета. "

„ 2014 година, отговаряйки на упованията на нашите гласоподаватели, се опитахме да бъдем коректив на едно общо ръководство. Твърде бързо разбрахме, че сме се заблуждавали и излязохме в съпротива “, напомни Атанасов. „ Доброволно напуснахме властта, отказахме се, тъй като разбрахме, че не можем да управляваме дружно – декларираните от Борисов промени не се състояха. Още на първия завой – смяната на Конституцията за правосъдната промяна, напуснахме властта “, добави той.  

Членувайки в Европейски Съюз и НАТО България не може да оползотворява това, което ни оферират тези съюзи. България не е равносилен сътрудник в двата съюза, считат от ДСБ:

„ Постоянно шикалкавим, непрекъснато гледаме на североизток и угаждаме на Путин. Днешните ръководещи работят по следния принцип – те ужасно доста обичат европейските пари, само че не обичат европейските правила и съдействие. “

Българското държавно управление е прекомерно внимателно, когато би трябвало да вземе позиция по някакъв външнополитически въпрос и не проличава да си извършва съюзническите отговорности към НАТО и Европейски Съюз, уточни още Атанасов. Според него българската позиция както по случая " Скрипал ", по този начин и по проблема с военните удари в Сирия е неразбираема.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР