На заседанието си днес правителството прие промени в правилника за

...
На заседанието си днес правителството прие промени в правилника за
Коментари Харесай

Правителството прие промени в правилника за работа на ТЕЛК

На съвещанието си през днешния ден държавното управление одобри промени в правилника за устройството и организацията на работа на органите на здравната експертиза и на районните картотеки на медицинските експертизи. Целта е правилникът да бъде синхронизиран с последните промени на Закона за здравето, означават от пресслужбата на Министерския съвет. Промените бяха разисквани на съвещанието на националния тристранен съвет през вчерашния ден.

С промени ще се понижи административната тежест за освидетелстваните хора посредством въвеждане на организационни промени в работата на Трудово-експертните лекарски комисии (ТЕЛК) и Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК) - по-кратки периоди за освидетелстване, неангажиране с явяване пред ТЕЛК и НЕЛК за осъществяване на клиничен обзор, когато здравната документи обективизира здравословното положение изцяло.

Друга цел на смяната е по-лесното съставяне на съставите на ТЕЛК и основаване на по-гъвкава работа на комисиите поради опцията лекарите да реализират и други действия с изключение на здравната експертиза, както и заради унищожаване на условието те да работят в ТЕЛК наложително на трудов контракт и на цялостен работен ден.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР