На заседанието на ресорната комисия бе прието предложението на управляващите

...
На заседанието на ресорната комисия бе прието предложението на управляващите
Коментари Харесай

Пълен Обрат С Орязването На Партийните Субсидии!

На съвещанието на отрасловата комисия бе признато предлагането на ръководещите общините и страната да дават безплатно офиси на политическите партии, както и това на Движение за права и свободи да отпадне ограничаването физически и юридически лица да финансират политическите обединения.

Предложението на Движение за права и свободи бе заложено в преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2019 година, с които се променя Законът за политическите партии. В до момента настоящите разпореждания активността на политическите партии се финансира от лични доходи и от държавна дотация.

Депутатите от Комисията отхвърлиха другото предложение на Движение за права и свободи за 0 лева партийна дотация за фактически получен глас. Отхвърлено бе на комисия предлагането на Българска социалистическа партия партиите да преведат на държавния бюджет неусвоените към 3 юни средства от държавната си дотация.

" Ако ние ще си мерим стратегиите, в случай че ние ще имаме политически нарцисизъм кои оферти са от изгода, доста ми е елементарно да ви покажа, че на страница 23 в нашата стратегия това е записано доста от дълго време. Със спестените пари щеше да се сътвори фонд за детските градини. Неслучайно по целия свят не се патентоват политически хрумвания. Те са право на всеки човек и на всяка политическа партия. Ако ние ще стопираме процеса, поради който сме определени, поради партийни сметки, ние няма да участваме в това. Когато поемате политически задължения в съвещания, добре е да ги изпълнявате. Това е част от доверието, което липсва. Иначе рейтингът на Народното събрание ще бъде не 8, а минус 8 % ", посъветва Йордан Цонев ГЕРБ.

" Когато Бюджетна комисия внесе отчета за намаляването на партийните дотации, ще може да се включи точката в идващите пленарни съвещания ", сподели пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова.

" Няма отчет, импортиран от Бюджетна комисия и в тази връзка нямаше по какъв начин да се състои днешното гласоподаване на законопроекта на второ четене. Бюджетна комисия не е внесла отчет. Поради тази причина точката трябваше да отпадне от дневния ред ", сподели още доктор Дариткова.

Не бе признато от отрасловата комисия предлагането на НФСБ даренията за политически партии за една календарна година да не надвишават 8 млн. лева

Достатъчно гласове не получи и предлагането на Вътрешна македонска революционна организация размерът на дотацията за парламентарна група да бъде 1,5 млн. лева, както и партиите, които имат парламентарни групи да получават спомагателни дотации.

Срещу последните промени се оповестиха както от Българска социалистическа партия, по този начин и от Движение за права и свободи. Отлагане още през вчерашния ден изиска и водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Като точка през днешния ден на пленарното съвещание беше включено освобождение от пълномощията им като депутатите на Елена Йончева и Петър Витанов - ПГ " Българска социалистическа партия за България ". Двамата са определени за евродепутати и са подали заявки за преустановяване на пълномощията им в българското Народно заседание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР