Общо 26 души са арестувани в сряда в ромския квартал

...
Общо 26 души са арестувани в сряда в ромския квартал
Коментари Харесай

За търговия с вот: 26 души в ареста след акция в ромски квартал в София

Общо 26 души са задържани в сряда в ромския квартал “Христо Ботев “ в София. Те са арестувани при профилирана полицейска интервенция против търговията с гласове.

В същото време шефът на Столичната полиция основен комисар Любомир Николов. В същото време арестите са по други закононарушения – опиати, оръжия и крадени коли. Прокуратурата е образувала общо седем наказателни каузи.

Това са следващите арести в границите на спецоперациите на Министерство на вътрешните работи против пазаруването и продаването на гласове. От началото на предизборната акция до момента зад решетките са прибрани десетки арестувани след сходни акции.

Акцията в София е втора за седмицата. В понеделник бяха арестувани 3 лица в рамките на осъществени инспекции на търговски обекти в регионите на кварталите „ Филиповци “, „ Христо Ботев “ и „ Модерно предградие “ бяха
открити и конфискувани описи с имена, адреси и парични суми против тях,
както и 7600 къса цигари, без позволение за продажбата им.

В сряда пък, след спецоперация във варненската ромска махала „ Максуда “, бяха задържани общо 45 души.

12 от тях бяха арестувани за търговия с избор. Останалите – за други закононарушения по Наказателния кодекс.

Акцията беше извършена на територията на цялата област. Това заяви във вторник комисар Веселин Вълчанов, шеф отдел „ Криминална полиция “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна.

Униформените претърсват разнообразни адреси в квартала.

Всички служби на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са включени в интервенцията, добави Вълчанов. Те са под надзора на прокуратурата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР