На заседание, проведено на 20.02.2023г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната

...
На заседание, проведено на 20.02.2023г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната
Коментари Харесай

Две глоби за технически нарушения след последните мачове в НБЛ

На съвещание, извършено на 20.02.2023г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) прегледа отчета на  Красимир Стойнов - дежурен представител на БФБ от срещата Берое – Черноморец. Въз основа на отчета, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

„ Налага на Георги Боянов, играч с № 24 от тима на БК „ Черноморец Бургас “, санкция в размер на 300 (триста) лв. на съображение чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в среща № 105 сред тимовете на БК „ Берое “и БК „ Черноморец Бургас ”, извършена на 11.02.2023 г.

На съображение член 27 от ДАП, решението по т.1 предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен период от уведомяването за същото.

Мотиви: Според отчета на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 24 от тима на БК „ Черноморец Бургас “ – Георги Боянов  е отсъдено техническо нарушаване. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването. “

ДАС прегледа и отчета на Съби Бахчеванов след мача Ямбол – Левски и реши:

„ Налага на Златин Георгиев, играч с № 42 от тима на БК „ Левски “, санкция в размер на 200 (двеста) лв. на съображение чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в среща № 103 сред тимовете на БК “Ямбол ” и БК “Левски ”, извършена на 12.02.2023 година

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР