На юг ще е по-интересно - Пловдив, Хасково, Благоевград и

...
На юг ще е по-интересно - Пловдив, Хасково, Благоевград и
Коментари Харесай

10 люти битки на вота, фалстарт за десницата

На юг ще е по-интересно - Пловдив, Хасково, Благоевград и Смолян влизат в изборния прожектор ЦИК отряза листата на " Демократична България ", Кирил Петков им взе три от остриетата
 

Партийни биткаджии против ай ти експерти, веган почитатели и първенци по рискови спортове. Така наподобява на пръв взор борбата за влизането в следващия (четвърти) парламент за тази година.ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ направиха козметични промени в листите. Даниела Дариткова изпадна от депутатските описи на партията на Борисов, само че в редиците се включи професор Балтов. Георги Кадиев бе изхвърлен от Стара Загора, само че изборният първенец от Ямбол Кристиян Вигенин става лидер и на листата в Пловдив.Председателката на двата предходни Народното събрание Ива Митева пое водачеството в столичния 24-ти МИР, а топ юристът Андрей Михайлов размени Филип Станев в 25-ти МИР.Делян Пеевски се връща в политиката, поемайки водачеството както на листата на Движение за права и свободи в Благоевград, по този начин и във Велико Търново. Търканията в обединението на Мая Манолова оставиха Татяна Дончева единствено във Варна, а Мария Капон измести Хаджигенов в Пловдив.Сензация преди старта на акция направиха не новите имена в листите на " Продължаваме промяната ", а тези, които предадоха " Демократична България " - Ицо Хазарта и двама от учредителите на " Да, България ".Както е известно още от древността, неприятните вести водят след себи си други, още по-лоши.

Писмото на Методи Лалов

в което желае оставката на Христо Иванов, заля с мразовит душ розовите прогнози на градската прогнози за предстоящо второ място на изборите. Макар ден по-късно Лалов да съобщи, че " дясната общественост " има потребност от Христо Иванов, общинският консултант повдигна още завесата вдясно като насочи рецензиите си към Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев, които съгласно него са " оставени да дерибействат ".Петото място, което получиха от социолозите в навечерието на акцията, се оказа не най-горчивата вест.Ден по-късно районната изборна комисия в Стара Загора отхвърли да записва претендент депутатската листа на " Демократична България " за парламентарните избори на 14 ноември, тъй като подписа е бил електронен. Това се оказа, че опонира на Изборния кодекс щом внасянето на документите е на книжен притежател, а не по по електронен път. Проблемът не е в локалната конструкция, а в неналичието на собственоръчно подписано пълномощие от представляващите обединяването - Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Хаосът в градската десница набъбна

откакто станаха ясни и спомагателните причини на РИК - лидерът в Стара Загора Атанас Славов е бил поканен да завери документите, само че той е оповестил, че не е належащо.След като ЦИК удостовери решението, Христо Иванов разгласи решението за удар върху демокрацията и най-вероятно ще апелира във  Върховния административен. В противоположен случай, почитателите му в Стара Загора ще би трябвало да предпочетат различен претендент. А в случай че предлагането на Красимир Ципов от ЦИК се одобри, " Демократична България " ще се раздели с депутатите си в още 7 области. Доскорошните им другари от  " Продължаваме промяната " също се разделиха с част от блясъка си откакто излязоха мненията в Конституционния съд по канадското поданство на Кирил Петков. Докато и те чакат окончателното решение на съдиите,

новобранците в изборите натиснаха десния педал

за листите.Рап изпълнителят Христо Петров влиза на скорост в лидерската борба за 25-ти МИР в София, където ще срещне Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Николай Хаджигенов, Андрей Михайлов и обществения бизнесмен на Демократична България Елисавета Белобрадова, която на предишните избори получи рекордните 7805 преференции, само че от 23-и МИР.  Александър Дунчев, който бе член на първия Изпълнителен съвет на градската десница, а до неотдавна и изпълнителен шеф на организацията по горите при Стефан Янев, в този момент ще води листата на групировката на Асен Василев и Кирил Петков в София област, където младите харвардци залагат да вземат мандат в конкуренция с Андрей Чорбанов, Младен Маринов, Иван Ченчев и Цветан Енчев.Другото острие на Христо Иванов, който продължава и личната си политическа смяна, е журналистът Петър Миланов. След като се реалокира преди месеци във Видин, той ще се опита да вземе един от четирите мандата. Като се има поради, че в надпреварата още веднъж вземат участие Иво Атанасов ( " ИТН " ), Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), Филип Попов (БСП) и Станислав Анастасов (ДПС),

задачата наподобява съвсем невъзможна

Но кой знае, нова зелена европейска фикс идея може да е стигнала и до крайдунавския град.Бившият министър на стопанската система Кирил Петков, въпреки да не влезе в лидерската борба в 25-ти МИР, се впуска в конкуренцията в най-свидния за градската десница регион - 24-ти. Там обаче той няма да кръстоса сабя с водача на Демократична България Христо Иванов. В последния миг Иванов се вписа като лидер във Велико Търново, засегнат от появяването в старопрестолния град на Делян Пеевски, отпред в листата на Движение за права и свободи. Христо Иванов потегля към Търново със самочувствието, че на предните избори Демократична България е записал четвърти резултат. Но има едно мислено, че това се случи на избори, в които кандидат за народен представител бе шефът на младежката конструкция на Движение за права и свободи в града Мастън Мастънов, а не предприемачът, направил най-големите дарения на локалните лечебни заведения в сложните времена на пандемията. Дарителят се намесва в района с най-интересната политико-здравна борба сред доктор Костадин Ангелов и доктор Андрей Чорбанов.

Двубоят Христо Иванов - Кирил Петков

обаче въпреки всичко ще се реализира, въпреки и в Пловдив. И двамата там ги чакат и Бойко Борисов, и Тошко Йорданов.Пеевски се връща и на познатия терен в Благоевград. За разлика отпреди 4,5 години, там към този момент играчите са на половина изменени. Цветанов още веднъж е в напреварата, само че без ГЕРБ. Социалистът Георги Михайлов е непреклонен макар ветровете към " Позитано ". Дългогодишният рекордьор по преференции Георги Динев се отхвърли, Бисер Михайлов изпадна, само че някогашния министър Росен Желязков бута нагоре резултата, а безконечният Стефан Апостолов знае по какъв начин да прави гласове. Мая Манолова бързо избяга откакто локалната адвокатка Албина Томова я засрами с преференции.След като Има Такъв Народ взе Благоевград, в този момент отпред на листата е една от най-успешните им депутати - Виктория Василева. " Промяната продължава " реши учител от Американския университет да премери сили с всички ученици на Югозападния. В листата попаднаха и предприемачи от новата вълна, чиито бизнес са веган храни, фотоволтаици и био произвеждане. Битката за юга несъмнено се очертава  по- забавна за вота.

Под прожекторите влиза Смолян

където ветерана от ГЕРБ доктор Даниела Дариткова се отдръпва, само че партията залага още веднъж на доктор и то анестезиолог - Красимир Събев. Българска социалистическа партия издигна Емил Хумчев от Златоград в опит да спре полета на Движение за права и свободи с Хайри Садъков. Има Такъв Народ още веднъж заложи на сполучливата Мика Зайкова. Демократична България прави следващ опит да влезе в Родопите с основния редактор на " Отзвук " Зарко Маринов, а новата групировка уточни ай ти експерта Михал Камбарев, родом от Рудозем. За цвят Атака извади Борислав Киряков, народен първенец в алпийските ски от едно време.

В Кърджали смяна не се задава

" Харвардците " напуснаха борбата още преди да са влезнали в района, в който свободни са най-вече 2 места. За тях ще спорят  Александър Вълчев от Има Такъв Народ, ветеранът от Българска социалистическа партия Милко Багдасаров и първата дама на ГЕРБ- Кърджали Цвета Караянчева.Срещу тях новата групировка вади най-успешният български рали водач Димитър Илиев, който показа, че се запалил да влиза в листите от приятеля си, изтъкнат ултрамаратонец, който ще продължава смяната в Плевен.Интерес съставлява втория в листата на Василев и Петков в Кърджали - Октай Каврък, бежанец от Съединени американски щати. Най-вероятно той ще нападна Народното събрание по-скоро от Шумен, тъй като дружно с лидерката на листата там - учителката Антония Димитрова през днешния ден посрещат двамата харвардци за откриването на акция.  Появата му цели да притегли вниманието на Движение за права и свободи, където листата води ръководителят Мустафа Карадайъ, по този начин и като другарски огън към Има Такъв Народ, откъдето се състезава Пламен Николов, който преди месеци беше

претендентът за министър председател на Слави Трифонов

Следващата им спирка сигурно ще е Хасково, където Асен Василев води листата, разчитайки че ще вкара оттова и хасковлията от Лондон Атанас Атанасов, които е показан като треньор по тенис и артист. Демократична България също вадят спортна кандидатура след обичайна им лидерка Катя Панева. Това е е международна шампионка по акробатика Дарина Пашова.В обичайно мощния район за ГЕРБ и Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия остави Владимир Маринов от АБВ да води листата, само че реши да отговори на зова на партиите на смяна и вкара на второ място в листата си първенеца на България по водна топка Виктор Годжов. " Ние идваме " в последния миг смениха листата и мястото на Татяна Дончева зае Николай Колев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР