На всички пълнолетни граждани на ЕС трябва да се препоръча

...
На всички пълнолетни граждани на ЕС трябва да се препоръча
Коментари Харесай

Нова инструкция от ЕС: Трета доза ваксина за всички

На всички пълнолетни жители на Европейски Съюз би трябвало да се предложи слагането на трета доза от имунизациите против ковид, като с необикновен приоритет това е небходимо да се случи с хората над 40 години.

Това разгласи ръководителят на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) доктор Андреа Аммон. Това е забележителна смяна спрямо насоките на органа до момента, съгласно които третата доза не беше належаща, оповестява Ройтерс. Препоръките, издадени от ECDC, не са наложителни за държавните управления на Европейски Съюз, само че се употребяват при вземането на решения в региона на здравната политика.

"Трябва да се обмисли опцията за използване на бустерни дози за всички възрастни лица, като се даде приоритет на тези над 40-годишна възраст ", гласи изказване на Аммон. В него се показва, че бустерите би трябвало да се ползват минимум шест месеца след втората игла. Сега Аммон декларира, че третата доза "потенциално може да понижи предаването на болестта измежду популацията и да предотврати спомагателни хоспитализации и смъртни случаи ".

Тя поучава страните с ниски равнища на имунизиране да ускорят въвеждането на бустерите и предизвестява за висок риск от нарастване на признатите в болница и съдбовните случаи през декември и януари, в случай че предложените ограничения не бъдат въведени. Очаква се Европейската комисия да вземе поради препоръките по отношение на третите дози, когато предложи промени в потреблението на Covid документите по-късно тази седмица.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР