На всички национални парламенти на страните от ЕС и на

...
На всички национални парламенти на страните от ЕС и на
Коментари Харесай

Христо Иванов след Янев: Заздравяване на правителството

" На всички национални парламенти на страните от Европейски Съюз и на Европарламента им се постанова преподреждане на целите и минаване в един полувоенен режим. От тази позиция аз гледам на промяната на министъра на защитата Стефан Янев като на акомодация към новата ситуация и като на укрепване на държавното управление. В тази обстановка най-важното е министър председателят да има боен министър, с който да може да работи, на когато да има доверие и с който да гледат в една посока.... Коалицията е комплицирана и нейни детайли ще би трябвало много съществено да си премислят позицията, съгласно това, което се случва, а то не ни разрешава да продължим както до момента - все едно Путин не е нападнал Украйна и не е почнал война в Европа, която ескалира до опасност с нуклеарно оръжие ".

Това съобщи в предаването " Политически НЕкоректно " Христо Иванов, ръководител на ПГ на " Демократична България " и водач на " Да, България ", който оглави краткотрайната парламентарна комисия за разработване на промени в Конституцията, касаещи правосъдната система.

По думите му събитията са удостоверили усещането на Демократична България, че Янев се е занимавал не с това да бъде министър, а е подготвял собствен политически план:

" Когато един боен министър в такава невиждана рецесия на целия интернационален ред до последно е имал за приоритет създаване на личен политически план и се държи като необявен партиен съдружен сътрудник в ръководството, най-логичното нещо е министър председателят да избере, с поддръжката на съдружните сътрудници, да приведе екипа си в положение да може да работи с него. И това се случи, това е кардинално ".

Христо Иванов напомни, че още след КСНС при президента с ген. Атанас Атанасов са декларирали, че ги тормози това, че целият бранш сигурност в държавното управление е уплътнен с хора, които са наследени от служебните кабинети и могат да бъдат прегледани като сегмент под мощно президентско въздействие и не е част от договарянията, които се организираха за образуване на държавното управление:

" Случаят със Стефан Янев удостовери това. Има основни назначения на управителни фрагменти - министерски и други шефове на служби, които не са правени от кабинета и не са част от координираната воля на обединението ". 

Той акцентира, че има рецензии към информацията, която службите подават на Народното събрание:

" Службите би трябвало да схванат, че не могат да идват закрити съвещания пред Народното събрание, които са несериозни и след това не се удостоверяват. За това се носи отговорност. Трябва да приведем службите в доста по-висока степен на адекватност на това положение на нещата. Това значи и много сериозно преразглеждане на всички детайли на съветското въздействие в тях, тъй като такова има! ".

Демократична България поддържа изпращането на оръжие като помощ за Украйна, акцентира изрично Иванов и посочи, че ще търсят баланс с позицията на Българска социалистическа партия, които са срещу това:

" Не очаквайте от нас да слагаме без заобикалки ситуацията - или това, или ще се разпадне обединението. Никой не може да си разреши политически да разпадне обединението и това ръководство. Който злоупотребява с сходни закани, играе покер, който не може да довърши. Никой не може да поеме отговорността в тази обстановка България да остане без ръководство и да отидем на избори, които да бъдат извоювани с решителната помощ на съветската войска. Призовавам за национална отговорност, да беседваме и да търсим работещи разновидности.... Накрая България ще стане част от европейския консенсус. Реалността постанова преразглеждане на позицията ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР