На връх Рожен тече трескава работа. Багери копаят, доставят се

...
На връх Рожен тече трескава работа. Багери копаят, доставят се
Коментари Харесай

Под патронажа на Радев: Бетон, арматура и багери съсипват връх Рожен. Министерства ,,молени“ за пари

На връх Рожен тече трескава работа. Багери копаят, доставят се тонове арматура и се излива бетон. Всичко това се прави под патронажа на президентът Румен Радев, който е дал своята благословия, намерил е и средства от разнообразни министерства, с цел да бъде вдигнат стълб.
Фондация „ Наследство в бъдещето “ събираше пари, с цел да издигне най-високото знаме в Европейски Съюз и то навръх връх Рожен. Общата сума, която беше нужна е близо 500 000 $, написа Tribune.
Тъй като поддръжка оказва Румен Радев, министерства и техни сдружения се оказаха благодетели на „ патриотичната “ самодейност. Всички държавни сдружения получиха писма с „ молба “ за финансова поддръжка, а хора от президенството се обаждаха, с цел да напомнят, че е значимо да се заплати. Така най-щедри се оказаха от БДЖ, същите които са във банкрут и Европейската комисия отпуска милиони, с цел да ги възвърне.
По всичко проличава, че средствата са налице и изкопните работи са почнали. „ Булевард България “ регистрира, че майсторите са си „ оставили ръцете “. Снимки на място демонстрират разкопани поляни от багерите, каимони и ровове, които „ разкрасяват “ гледката. Изровената дупка е с размер от 1000 куб. м. – съвсем толкоз дълбока, колкото целия план на самодейността.
Патриотичният план обаче наподобява не е изцяло български, защото съораженията за него в действителност се оказват турски. Транспортната компания оповестява, че към този момент транспортира детайлите за пилона точно от Турция.
И въпреки всичко все още наподобява нищо не може да спре реализацията на плана – даже и недоволството, което беше изразена от десетки консуматори в обществените мрежи.
Пилонът, който цели да сложи връх за най-високия стълб със знаме в Европейския съюз, би трябвало да бъде открит по проект на 13 юли с „ огромен театър и шоу-заря “. А гвоздеят в програмата ще бъде естрадната певица Лили Иванова.
А до тогава багери и камиони, изпратени особено за сбъдването на тази патриотична фантазия, ще продължат да кражат мястото в Родопите и да оставят следи, които ще са повече същински в сравнение с исторически.
Юристът Борислав Цеков разяснява, че разкопаването и изливането на бетон на Роженските ливади в Родопите е спонсорирано от държавната ББР и тънещото в задължения БДЖ. Средствата са „ открити “ по време на служебното държавно управление на патрона на плана Румен Радев.
„ Здравей, Сицилия! На Рожен всичко е умерено. Изкопните работи вървят в период, арматурата е доставена, пилонът идва от Турция, следва бетониране. Не са видяни „ зелени “ деятели да стачкуват, че се лее бетон в предпазена естествена околност. Още един път да благодарим на БДЖ, което макар загубите, които търпи годишно и вместо да си ремонтира вагоните, отдели от залъка си и спонсорира високопатриотичното дело “, написа още Цеков.
„ Мога единствено да се апелирам природата бързо да се възвърне след тази „ човешка интервенция “. Утре потеглят към изкопа бетоновозите да наливат. Роженските поляни през днешния ден през обектива на Пенко Чешмеджиев. 380 кубика бетон, 24 тона арматура, 50 бетоновоза ”, написа Мария Лалева и разгласява стряскащи фотоси на разкопания Роженски балкан.
Бившата пиарка на Политическа партия Диана Дамянова също написа коментар по тематиката: „ Аз пък да кажа, че изпитвам изключителна наслада от 111 метровия стълб на който щял да се вее няколко декара байряк.
Защото, тъкмо както ми се искаше, президентът Радев към този момент пое отговорностите, които му се падат по конституция.
Скоро ще го „ освободим “ и от досадните отговорности по някакви си там служби и на положителният човек ще му остане главното – летем да вее байряка, зиме да държи новогодишно слово. “
Темата не подмина и депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев:
10 неща по-патриотични от стълб на Рожен:
Да дариш нови технологии и модерна литература на читалище.
Да подкрепиш спешен център за дами и деца, потърпевши от принуждение.
Да изпратиш на море изоставени деца от дом за деца без родителска грижа.
Да дариш от парите и времето си на дом за възрастни хора.
Да ремонтираш детски площадки за игра.
Да дадеш стипендии на младежи, които желаят, само че не могат да си разрешат да учат медицина.
Да вземеш на работа майка, избягала с децата си от война.
Да направиш ново спортно игрище.
Да дигитализираш музейна сбирка и да създадеш към нея забавни, модерни стратегии, въвличащи деца и възрастни.
Да построиш и поддържаш чешми по обичаните на туристите горски пътеки.
Мога да го продължа до безспир този лист. Патриотизмът няма потребност от показност. Нямаме потребност българският байрак да се вее “най-високо в Европейски Съюз ”. Имаме потребност процентът на функционално необразованите българи да не е измежду най-високите в Европейски Съюз. Да не сме с най-голям брой жертви на домашно принуждение в Европейски Съюз. Да не сме страната с най-голям % застаряващи и минимум млади медици в Европейски Съюз.
Най-високият байрак в Европейски Съюз няма да промени обстоятелството, че сме с най-ниски приходи в Европейски Съюз. И няма поради него “да се заприказва за България с почитание и респект ”, както, доколкото разбирам, се надяват уредниците. Уважението идва, когато помагаш на тези в беда; когато си държиш на думата и спазваш интернационалните правила и договори; когато си добър комшия и не търпиш разбойници в двора си; когато не излагаш на риск общото; когато инвестираш мъдро и непрекъснато в личното си развиване.
И тъй като в поръчката за пилона се схваща, че на уредниците им е значимо да възраждат и опазват българските обичаи, желая да припомня, че прелестна българска традиция от Възраждането е била имотни хора с положително богатство да пращат освен своите, само че и непознатите деца да се изучат. Ако превърнете пилона в стипендии, това към този момент ще бъде национализъм, от същинския.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР