На Велики четвъртък Катерина Евро разкри своята тайна за вкусен

...
На Велики четвъртък Катерина Евро разкри своята тайна за вкусен
Коментари Харесай

Вкусно! Тайната рецепта за козунаци на Катето Евро

На Велики четвъртък Катерина Евро разкри своята загадка за апетитен и бухнал козунак. Рецептата се предава от генерации в фамилията и й е завещана от баба й Александра през май 1980-а.

Необходими артикули: 1кг брашно, 6 яйца, 330 г захар, 250 мл масло и олио, щипка сол, ½ кубче квас, 250 мл хладко мляко, 2 лимона настъргани, 1 ванилия.

Начин на подготвяне:

Яйцата и захарта се разрушават в купа на ръка. Маята авансово се прибавя към хладкото мляко и се оставя на топло място, с цел да шупне. След това се прибавя към към този момент разрушените яйца и захар. С бъркане се прибавя сместа от масло, свинска мехлем и малко олио. Настъргват се вътре корите на два лимона и се прибавя ванилия. Брашното се изсипва на порции, като се бърка деликатно. Накрая се омесва ръчно.

Пропорциите са доста значими и би трябвало да се съблюдават прецизно, безапелационна е Катето Евро. “Не става доста сладостен, само че в случай че се постави повече захар, не бухва и става на конци ”, споделя актрисата. А тайната за меките и ароматни козунаци се оказа примес от масло, свинска мехлем и малко олио. Днес тя употребява концентрат от ванилия, който си е закупила от топла дестинация, където се открива растението.

Добре е козунакът да се подготвя в топло помещение. Може да се постави да втаса във фурната на 50 градуса. “Най-важното при козунака е втасването. След първото въвличане би трябвало да шупва 2 часа ”, добави Катето. Предупреждава домакините да не се тормозят, че тестото става доста меко и лепкаво - това е последваща загадка за бухнал козунак на конци. Тестото ще се втвърди при втасването.

Катето Евро признава, че обича да меси сама козунаците, пуска си музика и отдава цялата си позитивна сила, с цел да стане апетитен празничният самун. А тази събота обичаната актриса и нейната внучка ще месят козунаци и ще боядисат яйцата дружно.

Изключително впечатляваща се оказа трапезата, на която Катето Евро показа тайната рецепта. “Масата на спомените ” заема особено място в дома и сърцето на стопанката.

“Тази маса си я направих аз с една моя другарка Поли Костова. Тука съм си залепила мемоари от вестници, от списания ”, показа с усмивка Катето в ефира на bTV.

Част от спомените, които актрисата е избрала да сложи върху масата, са фотоси дружно с татко й и собствен портрет от моделските си години. Сред изрезките се откриват още фотоси дружно с дружно с Марта Вачкова, Мариус Куркински, както и с доста дейци на изкуството и водещи, които към този момент не са измежду нас - Чочо Попйорданов, Рангел Вълчанов и Дим Дуков.

Катерина Евро открехна завесата пред своите бъдещи креативен проекти. Скоро стартира подготовката по нов моноспектакъл, който ще включва значими и вълнуващи моменти от живота на актрисата, разказани и в нейната автобиография “Катерина Евро… и още нещо ”.

“За тези празници ви поисквам да сте доста щастливи. Всичко да се подреди. Да има мир, да спрат войни. Да няма към този момент пандемии… Искам да сме към този момент щастливи, да спре снега, най-много да стане топло! И да сме здрави! ”, пожела на феновете звездата от журито на “България търси гений ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР