На Велики четвъртък и на Велика събота по традиция боядисваме

...
На Велики четвъртък и на Велика събота по традиция боядисваме
Коментари Харесай

Ето как да боядисате красиви и шарени яйца на водна пара

На Велики четвъртък и на Велика събота по традиция боядисваме яйцата, с които ще се чукаме на Великден. Но в случай че старите способи за боядисваме от дълго време са ви омръзнали, представяме ви по-креативен метод да се подготвите за празника.

Необходими ще са ви сред 10 и 15 яйца, 4 цвята бои за яйца, по два броя от всяка багра и една чаша оцет.

Първо би трябвало да сварите яйцата и откакто са подготвени, да ги оставите добре да се охладят и да ги попиете от водата. В това време сипете в бездънен съд вода, а от горната страна поставете железна цедилка на дребни дупки.

 Боядисани яйца

Когато яйцата са добре охладени, подредете ги по цедката, като не трябва да ги поставяте едно върху друго. Преместете съда на котлона и включете на ниска степен, с цел да може водата да се загрее постепенно.

След това поръсвайте боите една по една върху яйцата, а когато забележите, че боята изсъхва, пръскайте с малко оцет, потапяйки върха на пръстите си в чашата.

Когато приключите с всички бои, захлупете съда с похлупак и оставете боядисаните яйца за към 10 минути, до момента в който парата от водата цялостно разтвори боята ги оцвети.

 Велидекснки яйца Снимка: Admin

Накрая измийте всяко от яйцата под течаща вода от непотребната багра и ги намажете с олио, с цел да имат хубав искра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР