На въоръжените сили на НАТО в случай на военен конфликт

...
На въоръжените сили на НАТО в случай на военен конфликт
Коментари Харесай

Американски военни разказаха какво ще им попречи във войната с руснаците

На въоръжените сили на НАТО при положение на боен спор с Русия може да им попречи бюрокрацията на границите, допускат американски военачалници, заяви съветският информационно-новинарски уебсайт mirtesen.ru. Американският полковник Патрик Елис отбелязал, че попълването на документите на границите лишава прекомерно доста време. Офицерът управлявал прехвърлянето на бронирана техника от Германия през Унгария, Румъния и България на учения в Грузия.

„ Да се влезе в Румъния е задоволително елементарно, само че да се излезе оттова е доста по-сложно. Работата не е в непрофесионализма на граничарите, просто има протоколи, които те би трябвало да съблюдават. Ние седяхме на нашите „ Страйкери” час и половина под палещото слънце и чакахме ръчно да попълнят нужните книги” – отбелязал Елис.

Американските военни са уверени, че даже при положение на боен спор бюрократичните действителности в Европа няма къде да се дянат. Генерал-майор Стивън Шапиро, отговарящ за логистиката и обезпечаването на американската войска в Европа, добавил, че единствено подготовката за прехвърлянето на войските през целия континент лишава няколко седмици.

На собствен ред командващият армията на Съединени американски щати в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжес призовал Европа да се споразумее за основаването на „ боен Шенген” за по-ефективното „ сдържане” на Русия. Според него, за превозването на въоръжения и военни товари би трябвало да важат особени правила, които биха разрешили по-бързото прекачване на сили на НАТО,

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР