На уникална находка са се натъкнали археолози при разкопки близо

...
На уникална находка са се натъкнали археолози при разкопки близо
Коментари Харесай

Уникално откритие до Йерусалим! Какво е имало там

На неповторима находка са се натъкнали археолози при разкопки покрай Йерусалим, оповестява сайтът heritagedaily.com.

Става въпрос за тяло на духовник, подвизавал се в региона преди 1500 години. Това, което прави усещане на археолозите е, че тялото на монаха е било заровено с тежки стоманени вериги. До момента са открити две такива погребения, открити при разкопки през последните няколко години. 
-->
Тялото на монаха е намерено при разкопки в Кхирбат ел-Масани, намиращ се на към четири километра северозападно от Йерусалим. Археолозите обследват черква от Византийския интервал, като допускат, че става въпрос за манастир. До момента учените допускат, че църквата е носила името " Св. Захарий " и била издигната от духовник Сабин. 

По отношение на откритите остатъци на духовник, учените са открили, че те са на най-малко 1500 години. Монахът е бил заровен в гробница до две дребни килии в централната апсида на църквата. Около врата, ръцете и краката му има стоманени пръстени, тежащи десетки килограми, които съгласно откривателите са знак на аскетичния живот и подвижничество на монаха.

Учените допускат още, че монахът е живял наоколо до храма, като е постил строго. По-строгото подвижничество се заражда в Сирия през IV в. или V в. Откритието на гробницата демонстрира, че този вид строго подвижничество се е популяризирал и на юг до региона на Йерусалим през византийския интервал. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР