На този вот бившата депутатка Мария Корина Мачадо беше избрана

...
На този вот бившата депутатка Мария Корина Мачадо беше избрана
Коментари Харесай

Кризата във Венецуела: Върховният съд анулира резултатите от първичните избори на опозицията

На този избор някогашната депутатка Мария Корина Мачадо беше определена за претендент на опозицията за изборите следващата година, само че Върховния съд на страната почете жалбата, импортирана от управляващите против произвеждането на тези избори, в която се споделяше, че е имало хипотетични " нередности по време на вота.

Опозиционната изборна комисия разполага с три дни, с цел да показа отчет, в който да показа " механизъм за предпазване на изборните материали и място, несъмнено за тях ", съобщи съдът. Засега няма коментар от страна на опозицията по отношение на решението на съда.

Венецуелската прокуратура беше почнала следствие за изборна машинация на опозицията, защото опозицията сама провежда и организира първичните си избори, вместо те да бъдат проведени от държавния изборен орган.

Бъдещето на Мачадо като претендент за президент към този момент остава неразбираемо. Но още преди решението на съда не беше ясно дали тя ще може да взе участие фактически в президентските избори. На нея ѝ е неразрешено да заема обществени длъжности в продължение на 15 години поради хипотетични нередности, осъществени от нея по време на депутатския й мандат, отбелязва ДПА.

Венецуела е в сериозна рецесия от години. В икономическо отношение в миналото богатата страна страда от неприятно ръководство, корупция и наказания. През последната година над 7 милиона души са напуснали страната поради бедността и разрастващото се принуждение, съгласно данни на Организация на обединените нации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР