На този етап, въпреки плавното нарастване на новорегистрираните в Бургас

...
На този етап, въпреки плавното нарастване на новорегистрираните в Бургас
Коментари Харесай

Няма да има затягане на мерките в Бургас

На този стадий, макар плавното повишаване на новорегистрираните в Бургас с ковид, не е належащо въвеждане на спомагателни ограничения. Това оповестиха от Областния щаб за битка с ковид след онлайн съвещание.

В региона се следи растеж на новозаразените с ковид, само че на този стадий той е равномерен. За последните 14 дни са регистрирани 236 души на 100 хиляди население. Броят на приетите в болница през февруари пораства спрямо януари.

Към днешна дата броят на хората с ковид на болнично лекуване е 177, трима от тях са настанени в реанимация. 1874 души са под карантина. Добрата вест е, че спрямо октомври и ноември 2020 година, когато се наблюдаваше пик на приетите в болница, сега пациентите са с по-леки признаци и болестта протича по-леко, показаха от щаба.

В региона са разкрити 260 кревати за инфектирани с ковид, лечебните заведения са заредени с медикаменти. В УМБАЛ-Бургас има реконвалесцентна плазма за всички кръвни групи.

Област Бургас е на четвърто място по брой на имунизираните против ковид - 4317 души. Налични са първите дози на ваксина за участниците в изборния развой. В Бургаска област има разкрити 21 имунизационни кабинета, в които могат да се имунизират сред 90 и 100 души дневно.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР