На свое заседание тази вечер Изпълнителната комисия на Политическа партия

...
На свое заседание тази вечер Изпълнителната комисия на Политическа партия
Коментари Харесай

ГЕРБ иска създаване на временна комисия в парламента за изтеклите данни

На свое съвещание довечера Изпълнителната комисия на Политическа партия ГЕРБ разпореди на Парламентарната група на партията да предложи основаването на краткотрайна комисия в Народното събрание за изясняването на всички обстоятелства и условия към нерегламентирания достъп до персонални данни на Националната организация за приходите, оповестиха от пресцентъра на партията.

Според Изпълнителната комисия на ГЕРБ станалата обществено налична персонална и данъчно-осигурителна информация за милиони българи е извънредно сензитивна тематика и образуването на краткотрайна комисия в българското Народно заседание би асъдействало за изясняването на всички обстоятелства към хакерската атака.

Че има източени данни от Национална агенция за приходите стана известно в понеделник от писмо, изпратено до медиите. До края на деня от приходната организация признаха за казуса, засегнал над 5 млн. души, в това число и умряли. Днес от Национална агенция за приходите увериха, че за единствено 189 души са източени толкоз доста персонални данни, че те би трябвало да си сменят персоналните карти.

Първоначално проверяващите работеха по версията офанзива от хакер-единак и ден по-късно беше арестуван 20-годишният Кристиян Бойков. Вчера сутринта заместник-главният прокурор Иван Гешев разгласи, че и компанията, за която той работи е забъркана, а следобяд полиция нахлу в нейните офиси.

Стигна се до арест на комерсиалният шеф на TAD Gorup Георги Янков. Днес той беше освободен против парична гаранция, само че съгласно Би Ти Ви преди този момент му е повдигнато обвиняване в тероризъм и киберпрестъпления.

Всичко по тематиката четете тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (69)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР