На световната среща срещу климатичните промени в Дубай 20 държави,

...
На световната среща срещу климатичните промени в Дубай 20 държави,
Коментари Харесай

Джон Кери: Метанът е най-разрушителният газ

На международната среща против климатичните промени в Дубай 20 страни, измежду които и България, одобриха апел за утрояване на международния потенциал за нуклеарна енергетика като част от напъните за реализиране на нулеви чисти излъчвания до 2050 година, съобщи Агенция Франс Прес.


„ Искаме да превърнем енергийния преход в световен триумф. Това би трябвало да стане в този момент. Всички ние би трябвало да демонстрираме една и съща решителност да премахнем изкопаемите горива, като стартираме с въглищата “, акцентира немският канцлер Олаф Шолц.

Но полемиките за увеличение на възобновимите енергийни източници са тясно свързани с доста по-трудни договаряния дали окончателното съглашение на форума ще задължи страните да понижат или последователно да отстранен всички изкопаеми горива.

Съединени американски щати и Китай, двата най-големи източника на парникови газове в света, както и ОАЕ ще бъдат домакини по-късно в събота на среща на върха по отношение на излъчванията на метан.

Метанът, който не е CO2 газ, е втората най-значима причина за изменението на климата, на него се дължат към 16 % от резултата на стопляне. Китай се съгласи за първи път да включи всички парникови газове в идващия си народен ангажимент за климата за 2035 година

Но Пекин не съумя да се причисли към подкрепяното от Съединени американски щати Глобално заричане за метан, което е подписано от над 150 страни и се стреми да понижи до 2039 година световните излъчвания на метан с най-малко 30 % от равнищата от 2020 година Метанът " е най-разрушителният газ ", сподели Кери. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР