На сцената на Датската кралска музикална академия в Копенхаген Торбен

...
На сцената на Датската кралска музикална академия в Копенхаген Торбен
Коментари Харесай

Три кучета „пяха“ в симфония на Леополд Моцарт в Дания

На сцената на Д атската кралска музикална академия в Копенхаген Торбен Петерсен размахва ръце като диригент, с цел да подтикне Софус, неговия осемгодишен шпаньол, да лае.

Софус, дружно с други две също толкоз добре подготвени кучета, Куки и Сика , лаеха по команда в такт с Датския камерен оркестър за рядкото осъществяване на " Ловната симфония " - малко известна творба на Леополд Моцарт, бащата на Волфганг Амадеус.

Творбата рядко се извършва с живи кучета на сцената, като оркестрите нормално избират да употребяват записан тон.

Избрани на прослушване предходната пролет поради уменията им да лаят, трите кучета репетираха съзнателно със своите стопани, които ги глезеха с лакомства.

" Симфонията се състои от три елементи и в последните елементи ще чуем по какъв начин стартира ловът и ще има пукотевица, а по-късно кучетата ще стартират да лаят ", споделя ръководителят на оркестъра Андреас Вето пред Агенция Франс Прес по време на подготовка преди неделното зрелище.

" Желанието на нашия основен диригент Адам Фишер е от няколко години да осъществим тъкмо това произведение, тъй като той ще може да вложи този детайл на участващи кучета ", сподели Вето.

През 2014 година Питсбъргският симфоничен оркестър в Съединени американски щати извърши творбата с кучета на сцената .

По време на неделната подготовка животните слушаха деликатно първите елементи от задната част на сцената, преди да бъдат изведени от своите стопани напред.

" Ако трябваше да бъда там напълно сама, мисля, че щях да се притесня, само че цялото внимание е ориентирано към нея, тя е звездата ", споделя Хеле Лаувринг, собственик на Куки, четиригодишно испанско водно куче.

" Аз съм тъкмо зад нея с всички лакомства ", сподели 60-годишната жена, която щрака с пръсти, с цел да подкани Куки да лае.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР