На срещата в Брюксел имаше три основни теми - миграцията,

...
На срещата в Брюксел имаше три основни теми - миграцията,
Коментари Харесай

Новини от Брюксел за Шенген и Украйна. Говори премиерът

" На срещата в Брюксел имаше три съществени тематики - миграцията, стопанската система и Украйна ". Това сподели пред публицисти в Брюксел министър председателят Николай Денков. 

Относно тематиката за Украйна той съобщи, че още от първите дни, в които е застъпило постоянното държавно управление, министър Тагарев е дал ясна поръчка, че желае да се включи в механизма за изпращане на военна помощ за Украйна. По думите му и има и друга страна, а точно вложенията в отбранителната индустрия, които занапред ще се разискват. 
-->
" От една страна би трябвало да се мисли за дълготрайни фондове и фондовете за възобновяване и дали да се употребяват замразените съветски активи. Европа би трябвало да намерения съществено за събирането на задоволително амуниции и повдигане на потенциала, което визира българската войска и българската военна индустрия. Тези вложения, които ще се вършат за повишение на потенциала, част от тях биха могли да бъдат в България, в случай че ние сме дейни. Министърът на защитата Тагарев и министърът на стопанската система Богданов ще работят по тази тематика ", добави Денков.

Относно миграцията той уточни, че новият акцент е да се направи всичко допустимо да се задържат мигрантите в страните, от които идват отвън Европейски Съюз. " Споразумението с Турция прави работа, сподели той. Идеята е Европейски Съюз да подписа съглашение с други страни. В хода на полемиката се видя, че Унгария и Полша не са съгласни с общия метод ", сподели още Денков, съобщи " ДарикНюз ".

Денков заяви също, че пред европейските водачи е сложил въпроса за розовото масло.

" Като химик би трябвало да кажа, че има проблем в това, което се предлага и когато обсъждаме дали нещо е нездравословно, постоянно би трябвало да споделяме какво е веществото и неговата централизация. В текста, който са показали, няма думичката централизация ", обясни той.

Помолил е да се прегледа отново този текст, който, по думите му, не е задоволителен и не наподобява теоретичен.

По отношение на Шенген министър председателят сподели, че срещите с Марк Рюте и Нихамер са били ориентирани по какъв начин да работим с техните общества, с цел да спечелим доверието.

Днес е вторият ден от срещата на върха в Брюксел. Лидерите заседаваха до късно през нощта. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР