На среща в Брюксел 27-те страни членки одобриха временното прилагане

...
На среща в Брюксел 27-те страни членки одобриха временното прилагане
Коментари Харесай

27-те страни членки одобриха сделката за Брекзит

На среща в Брюксел 27-те страни членки утвърдиха краткотрайното използване на Споразумението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Обединеното кралство от 1 януари 2021 година

Сделката, която лиши девет месеца договаряния, най-сетне завърши и ще бъде утвърдена в писмена форма във вторник, съобщи немското председателство на Европейски Съюз, представено от Би Би Си.

Единствените спънки пред договорката, биха били гласовете на депутати и сътрудници в Камарата на общините и Камарата на лордовете. Парламентът на Обединеното кралство бе свикан да заседава в сряда, 30 декември, с цел да разисква и гласоподава законодателството. Последната стъпка на процеса се планува през януари, когато Европейският парламент би трябвало също да поддържа контрактуваната договорка.

Сделката приключва близо 50 години участие на Обединеното кралство в блока, като обгръща необятен набор от политики, с изключение на тези, уреждащи общите търговски правила.

Британският министър председател Борис Джонсън написа в Twitter, че е разговарял с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел за договорката и ратификацията й от държавните управления на Европейски Съюз.

„ Приветствах значимостта на съглашението сред Обединеното кралство и Европейски Съюз като нова насочна точка за нашите връзки сред суверенно равни страни. Очаквахме с неспокойствие взаимната ни работа по споделените цели, като оправянето с изменението на климата “, означи Джонсън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР