На специална пресконференция, организирана спешно днес следобед, британският премиер Лиз

...
На специална пресконференция, организирана спешно днес следобед, британският премиер Лиз
Коментари Харесай

След като уволни финансовия министър, Лиз Тръс обяви, че вдига корпоративния данък

На специфична конференция, проведена незабавно през днешния ден следобяд, английският министър председател Лиз Тръс удостовери това, което няколко английски медии оповестиха още сутринта - финансовият министър Куази Куартенг е уволнен, оповестява Ройтерс.

Тръс, която е на власт от едвам 37 дни, уточни, че той ще бъде сменен от някогашния външен и здравен министър Джереми Хънт.

Същевременно министър председателят разгласи промени в икономическия проект на Куартенг, показан в края на септември и довел до същинска стихия на финансовите пазари в страната.

На конференцията Тръс уточни, че корпоративния налог въпреки всичко ще бъде нараснал до 25 на 100, което е влее в бюджета 18 милиарда лири. Тя съобщи, че предходният минибюджетен проект е отишъл " по-бързо и по-далеч ", в сравнение с пазарите са можели да преглътнат.

" Трябва да действаме в този момент, с цел да уверим пазарите, че съблюдаваме финансовата дисциплинираност ", съобщи Тръс. " Ще направляваме размера на държавна интервенция, с цел да подсигуряваме, че парите на данъкоплатците са вярно изразходвани ".

След изявата й лирата спадна по отношение на $ с към 1,2 на 100 до 1,1198 $, а двугодишните английски държавни облигации, така наречен гилтове, минаха на отрицателна територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР