На снощното заседание на министрите на отбраната от НАТО в

...
На снощното заседание на министрите на отбраната от НАТО в
Коментари Харесай

Столтенберг: Съюзниците в НАТО са готови да окажат дългосрочна подкрепа за Украйна

На снощното съвещание на министрите на защитата от НАТО в Брюксел бе ясно декларирано от всички съдружници, че сме подготвени дълготрайно да предоставяме забележителна поддръжка за Украйна. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг преди началото на втория ден от министерската среща.

Трябва да повишим отбранителните разноски, прикани Столтенберг. По неговите думи на идната среща на върха на НАТО в Мадрид ще бъдат признати значими решения за алианса - за в допълнение укрепване на взаимната защита, за обезпечаване на трайна поддръжка за Украйна, за промени в пакта, свързани с новата конюнктура на сигурност. Той означи, че в напъните на съдружниците се включват Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, Финландия и Швеция.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че неговата страна поддържа настояването на Хелзинки и Стокхолм за присъединение към НАТО. Приветстваме това предпочитание и чакаме да бъде маркиран прогрес, добави Остин. Столтенберг през вчерашния ден посочи на конференция, че към този момент не може да планува по кое време ще има решение по молбите на Швеция и Финландия поради възраженията на Турция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР