На снимката: Владимир Сунгоркин и Владимир ПутинГлавният редактор на вестник

...
На снимката: Владимир Сунгоркин и Владимир ПутинГлавният редактор на вестник
Коментари Харесай

Още една мистериозна смърт в Русия: почина главният редактор на „Комсомолская правда“

На фотографията: Владимир Сунгоркин и Владимир Путин
Главният редактор на вестник „ Комсомолская истина “ Владимир Сунгоркин е умрял от инсулт по време на командировка, заяви изданието. Сунгоркин е считан един от най-приближените публицисти на съветския президент Владимир Путин. Той е умрял на 68-годишна възраст от инсулт, написа съветската организация ТАСС. 

68-годишният Сунгоркин бе в санкционния лист на Европейски Съюз поради операцията, пропагандата и дезинформацията, която ръководеното от него издание създава.

Владимир Сунгоркин е роден в Хабаровск на 16 юни 1954 година. В „ Комсомолская истина “ стартира работа като сътрудник през 1976 година. След 16 години е определен за основен изпълнителен шеф на КП, а от май 1997 година е основен редактор и ръководител на Съвета на шефовете.

Путин изрази „ дълбоките си съболезнования “ към околните на Сунгоркин. „ Той постоянно даваше образец за преданост към своето предопределение, професионална нравственос, умееше да сплотява сътрудниците си в същински екип от съидейници. Добрият спомен за Владимир Сунгоркин ще остане вечно в сърцата ни “, написа Путин.

Сунгоркин е умрял, до момента в който събирал материал за книга в Приморския край. В същата част на Русия умря и предходния руснак, покосен от неочаквана гибел.

Преди дни Иван Печорин, ръководещ шеф в Корпорацията за развиване на Далечния изток, умря, като съветските медии оповестиха, че се е удавил покрай нос Игнатиев във Владивосток. Владивосток е административният център на Приморския край.
Серия от „ произшествия “
Продължава серията от ненадейно умряли съветски обществени лица. На 5 юли тялото на съветския предприемач Юрий Воронов с огнестрелна рана в главата бе открито в басейн във вилно населено място край Финския залив покрай Санкт Петербург. Воронов е бил началник на „ Астра Шипинг “ – компания, профилирана в договорите на „ Газпром “ в Арктика. Основната версия бе самоубийство.

На 20 април испанската полиция откри тялото на Сергей Протосеня, заместник-председател на борда на шефовете на „ Новатек “, в селска къща. Цялото му семейство също бе открито мъртво.

Два дни по-рано телата на някогашния вицепрезидент на „ Газпромбанк “ Владислав Аваев, както и на брачната половинка и щерка му, бяха открити в апартамент на Университетския проспект в Москва.

На 25 февруари Александър Тюляков, на 61 години, заместител общоприет шеф на Обединения център за споразумяване на разногласия на Газпром, бе погубен в елитна вила в село Ленински (Ленински район). На 29 януари 60-годишният Леонид Шулман, началник на транспортната работа на „ Газпром инвест “, е открит мъртъв в къща в същото село.

На 1 септември, когато шефът на борда на шефовете на „ Лукойл “ беше открит мъртъв. Беше обявено, че Равил Маганов е паднал от прозореца на Централната клинична болница в западната част на Москва и е умрял на място.

Последен в този лист беше Иван Печорин, който съветските медии оповестиха, че се е удавил в същия район, в който откри гибелта си и основния редактор на „ Комсомолская истина “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР