На снимката: Владимир ПутинВладимир Путин заяви, че на Русия вероятно

...
На снимката: Владимир ПутинВладимир Путин заяви, че на Русия вероятно
Коментари Харесай

Путин: Ще трябва да се постигне споразумение за прекратяване на конфликта в Украйна

На фотографията: Владимир Путин
Владимир Путин съобщи, че на Русия евентуално ще се наложи да реализира съглашения за Украйна в бъдеще, съобщи организация „ Франс прес “. Руският президент обаче уточни, че се притеснява да го направи след споразуменията от Минск.

През 2014 година и 2015 година Германия и Франция посредничиха за сключването на съглашения за преустановяване на огъня в беларуската столица Минск сред Украйна и подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна. Путин съобщи, че двете страни са предали Русия, защото в този момент оказват помощ на Украйна с оръжие.

Тогавашният немски канцлер Ангела Меркел съобщи в изявление, оповестено в немското списание „ Цайт “ в сряда, че споразуменията от Минск са били опит да се „ даде време “ на Украйна да построи своята защита. Путин съобщи, че е „ отчаян “ от мненията на Меркел.

Руският водач сподели, че са вероятни още замени на пандизчии сред Съединени американски щати и Русия и че разследващите служби на двете страни ще продължат да поддържат контакт.

Вчера Съединените щати освободиха съветския оръжеен търговец Виктор Бут, а Русия пусна американската баскетболистка Бритни Грайнър, която лежеше в съветски затвор. Това е размяната на пандизчии сред двете страни, следена с максимален интерес от медиите в последните 2 години.

На въпрос дали са вероятни други сходни замени, Путин отговори: „ Да, всичко е допустимо “. „ Контактите ни ще продължат. Всъщност, те в никакъв случай не са спирали… “, съобщи той.

Русия продължава да държи зад решетките Пол Уилан, някогашен морски пехотинец на Съединени американски щати, наказан за шпионаж през 2020 година Американски дипломати споделиха, че е наказан незаслужено и непрозрачно.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР