На служителите на Meta им е забранено да говорят за

...
На служителите на Meta им е забранено да говорят за
Коментари Харесай

Meta забрани на служителите си да говорят за аборт

На чиновниците на Meta им е неразрешено да приказват за аборт на Workplace, вътрешна версия на Фейсбук, базирайки се на „ нараснал риск “, че компанията се преглежда като „ враждебна работна среда “.

Политиката, която Meta вкара през 2019 година, не разрешава на чиновниците да разискват „ отзиви или диспути за това, че абортът е верен или погрешен, досегаемост или права на аборт, както и политически, религиозни и филантропични възгледи за тематика “, написа The Verge.

По време на обща среща със чиновниците в четвъртък, вицепрезидентът по човешките запаси на Meta, Джанел Гейл, сподели, че абортът е „ най-разколната тематика “ от чиновниците на Workplace. Тя споделя, че „ даже хората да демонстрират почитание и да се пробват да демонстрират почитание към възгледа си за аборта, това може да направи хората да се усещат като че ли са ориентирани въз основа на техния пол или вяра “.

Повечето огромни компании към момента не са излезли с ясна позиция по отношение на възбраните на абортите, макар че няколко са изразили опълчването си. Amazon и Tesla декларират, че ще покрият някои разноски за бременни чиновници, които би трябвало да пътуват за аборт, а Salesforce споделя на чиновниците си, че ще им помогне с разноските за пренасяне, в случай че желаят да изоставен Тексас заради възбраната за аборт. Lyft и Uber дадоха обещание да покрият законни сметки за водачи, които са съдени според държавните закони за шофиране на разположение, което търси аборт. Една от най-твърдите позиции е на основния изпълнителен шеф на Yelp Джеръми Стопелман, който твърди в публикация, че „ фирмите би трябвало да заемат позиция по отношение на репродуктивните права “.

Meta обаче към момента продължава да упорства да няма вътрешно разискване на аборта, в случай че не е единствено „ с приближен сътрудник в частна конюнктура (напр. онлайн, чат и т.н.) “ и в „ сесия с дребна група до 5 съидейници. " Тя насърчи чиновниците да употребяват обществените приложения на Meta, с цел да споделят своите възгледи в персонално качество, и че компанията „ ще продължи да предлага на нашите чиновници достъп до репродуктивно опазване на здравето в Съединени американски щати, без значение къде живеят “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР