На скорошното си редовно общо събрание Българският олимпийски комитет /БОК/

...
На скорошното си редовно общо събрание Българският олимпийски комитет /БОК/
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Честваме столетие на олимпийска слава

На скорошното си постоянно общо заседание Българският олимпийски комитет /БОК/ регистрира значимите си достижения и напредъка в олимпийското придвижване у нас , наблягайки смисъла на неговото самопризнание и присъединяване в структурите на Международния олимпийски комитет /МОК/.

Президентът на БОК Стефка Костадинова акцентира престижа от обстоятелството, че България към този момент има свое посланичество в основните структури на МОК, което е високо самопризнание за олимпийското придвижване в страната. Тази година се навършиха 100 години от основаването на БОК и честванията бяха почетени от Томас Бах, президент на МОК, и други авторитетни персони от света на спорта. Костадинова акцентира, че България е публично приета като една от създателите на модерните олимпийски игри с присъединяване си в първите игри в Атина през 1896 година

По време на събранието бяха регистрирани и триумфите на българските спортисти на европейските игри в Краков-Малополска и на европейските олимпийски фестивали, където България завоюва 12 оценки, в това число три златни медала. Тези достижения отразяват ангажираността и отдадеността на българските спортисти и техните треньори към спорта и олимпийските полезности.

Костадинова посочи упоритостта на България за спечелването на оптимален брой олимпийски квоти за идните игри в Париж, наблягайки поддръжката, която БОК оказва на водещите български състезатели в тяхната подготовка и присъединяване в надпревари.

На събранието бяха признати също по този начин годишният доклад за представянето в разнообразни спортове , счетоводният доклад, одитът, отчетът на Контролния съвет, както и програмата и бюджетът на БОК за 2024 година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР