На шествието за солидарност на жените, жертви на насилие присъстваха

...
На шествието за солидарност на жените, жертви на насилие присъстваха
Коментари Харесай

500 жени на шествие за солидарност за жертвите на насилие

На шествието за взаимност на дамите, жертви на принуждение участваха към 500 души. Това сподели за „ Фокус “ Гергана Куцева от Българския фонд за дамите.
„ Шествието завърши към 20.00 часа. Речите започнаха в 18.30 часа. Изказаха се десетина организации, като да вземем за пример „ Мрежа за модерна родилна грижа “, която изложи проблеми, свързани с родилната помощ и репродуктивните права на дамите. Също по този начин Деница Любенова от ЛГБТ организация „ Действие “, имаше представител и на асоциация от родители. Изказа се също по този начин и Марта Нешева от името на клуб „ Не си сама “, единственият клуб за взаимопомощ на дами, потърпевши от принуждение, Юлия Андонова от фондация „ Пулс “ – Перник, спешен съвещателен център за дами, потърпевши от принуждение, Радослав Стоянов от Български хелзинкски комитет.
Имаше представител от Студентското общество за тъждество към Софийския университет и приключи с изявление на самодейност за основаване на Амнести Интернешънъл в България “, изясни тя. „ Изказванията продължиха към един час. След което шествието се насочи към Народното събрание, където спря за малко за викания и продължи към пл. " Орлов мост ". Участие взеха към 500 индивида “, сподели Гергана Куцева. По думите ѝ шествието е било дълго и прочувствено. „ Всичко мина умерено, в дух на взаимност. Едната част на платното по целия път беше блокирана от полицията, с цел да може да се придвижат хората, само че другото платно беше свободно за прекосяване на коли “, заяви още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР