На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Предадоха на съд 20-годишен за секс с 13-годишната си булка

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е бил предаден 20-годишният Стефан С., който се съвкупил с ненавършило 14 години момиче – закононарушение по член 151, алинея 1 от Наказателния кодекс, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

През пролетта на 2016 год. Стефан се срещнал с тогава 13-годишната Мария в ромската махала на варненския квартал „ Владиславово “. Двамата решили да се оженят, само че срещнали опозиция от страна на родителите си поради младата си възраст. Кандидат-младоженците заплашили родителите си, че в случай че не им разрешат да заживеят дружно, ще се самоубият като Ромео и Жулиета.

На 22 май 2016 година двете фамилии създали дюнюрлюк - годеж по ромските обичаи, и младите заживели на фамилни начала. 13-годишната Мария забременяла и родила. За раждането била известена дирекция „ Социално подкрепяне “ във Варна. В акта за раждане на детето за татко бил посочен Стефан С.

Според обвинителния акт той знаел, че булката му е малолетна. Подсъдимият за половото закононарушение, каквото е съвкуплението с лице, ненавършило 14-годишна възраст, се признал за отговорен. Престъплението по член 151, алинея 1 от Наказателен кодекс се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 6 години. Като отегчаващо отговорността му събитие прокуратурата сочи миналата съдимост на Стефан. Предстои делото против 20-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР