На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Съдят майка, превела през границата на страната дете без разрешение

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е била предадена Теодора К., която превела малолетното си дете през границата на страната без разрешението на органите на властта. 35-годишната подсъдима ще дава отговор за закононарушение по член 280, алинея 2 от Наказателен кодекс.
На 5 септември 2016 год. Теодора извела детето си с полет за Истанбул. За да извърши решението си да пътува в чужбина без разрешението на другия родител, тя закупила билети за вътрешен полет в България от летище Варна. Знаела, че при вътрешните полети не се изисква позволение от другия родител, оповестиха от Апелативна прокуратура Варна.
Жената купила билети за аероплан от Варна до София и от Варна до Истанбул. След инспекцията на документите на майката и детето на летище Варна от чиновниците на Гранична полиция, подсъдимата се качила на полета за Турция дружно със сина си и по този начин осъществила закононарушението по член 280, алинея 2 от Наказателен кодекс, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който преведе през границата без позволение лице, ненавършило 16-годишна възраст.
Районната прокуратура във Варна е наложила възбрана на подсъдимата да напуща страната. Предстои делото против нея да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР