На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

До 6 години затвор чакат автобусен шофьор за смърт на пътник

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 55-годишният Димитър Д., който като водач на рейс от градския превоз нарушил разпоредбите за придвижване и с това предизвикал по несъобразителност гибелта на пътничка - закононарушение по член 343, алинея 1, писмен знак "в ", по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 4 август 2016 година подсъдимият изпълнявал отговорностите си като водач на рейс по линия №148 във Варна. Около 11,30 часа Димитър Д. спрял рейса на спирка по линията. След като пасажерите слезли, затворил вратите и потеглил, с цел да се включи в придвижването. При затварянето на трета врата на рейса ръката на потърпевшата пътничка била притисната и тя паднала на пътното платно, откакто водачът потеглил. Задното колело притиснало левия крайник на падналата жена.

Водачът на рейса чул виковете на останалите пасажери и спрял. След това, с цел да освободи затиснатия от гумата крайник на дамата, преместил рейса с към 30 см обратно. Ранената пътничка била отведена в болничното заведение. Наложило се да бъде оперирана няколко пъти. Въпреки положените медицински грижи и лекуване дамата умряла на 7 септември 2016 година, като причина за гибелта направената по делото съдебномедицинска експертиза сочи полиорганна непълнота, в резултат на тежка генерализирана зараза.

Подсъдимият лидер е с чисто правосъдно минало, глобен е единствено един път за позволено административно нарушаване по Закона за придвижване по пътищата през 1994 година

Предстои делото против отговорния лидер на рейс да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, Димитър Д. може да получи наказване от 2 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР