На съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна

...
На съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Пиян, с бясна скорост и без книжка! Съдят мъж, който блъсна и уби жена на пешеходна пътека във Варна

На съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 29-годишният Атанас Д. от Игнатиево, който при ръководство на МПС без удостоверение за ръководство, с превишена скорост, на пешеходна пътека и в пияно положение предизвикал гибелта на жена.

С тези свои дейности подсъдимият направил закононарушение по член 343, алинея 3, писмен знак „ б “, по отношение на алинея 1 от Наказателния кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години, оповестяват от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Варна.

Тежкият пътен случай станал на 1 октомври 2016 година на основния път за Златни пясъци, в региона на Иванчов хан. Малко преди случая подсъдимият, който управлявал „ Рено меган “ с швейцарска регистрация, изпреварил различен автомобил. По показанията на лидера, който е очевидец по делото, колата с швейцарска регистрация се движела със скорост към 100 км в час. С толкоз висока скорост подсъдимият Атанас Д. минал през кръстовището в региона на спирка „ Миньор “.

В момента на конфликта с преминаващата по пешеходната пътека жена  автомобилът на Атанас се движел със скорост над 80 км в час, макар че позволената в този сектор скорост била 60 км в час. Подсъдимият блъснал дамата, а от удара тялото й било вдигнато във въздуха, след което паднало на пътното платно.  Колата на Атанас се преобърнала, само че той и спътничката му останали невредими. Пострадалата жена била отведена в болница, само че още същия ден умряла в резултат на тежка комбинирана контузия на главата, гърдите, крайниците, травма на мозъка и мозъчния дънер и белите дробове и други. Тестът за приложимост на алкохол на отговорния лидер отчел 2,37 промила алкохол в кръвта му. 

Подсъдимият Атанас Д. е изгубил дееспособност да ръководи МПС още през 2015 год., когато в законна мощ влезнали наказателни постановления за многочислени по тип нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, с които му били отнети всички контролни точки.  

Предстои делото против 29-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР