На сач могат да се приготвят всякакви вкуснотийки. Ако сте

...
На сач могат да се приготвят всякакви вкуснотийки. Ако сте
Коментари Харесай

Със сач може да се готви и диетично

На сач могат да се подготвят всевъзможни вкуснотийки. Ако сте фен на по-мазните меса, може да си приготвите дружно с някакви зеленчуци или да добавите няколко типа меса.

Готвенето на сач не може да се съпостави с нищо друго, като метод на готвене – вкусно, сочно и друго от всичко останало. Дори да добавите най-обикновени артикули, се получава нещо друго, единствено поради тази плоча, на която се сервира.

Върху сачът могат да се подготвят нормалните пърленки, съществени ястия, зеленчуци за гарнитура и така нататък Ако обичате да импровизирате в кухнята, значи сачът ще ви допадне – тук пропорциите не са от голяма важност, добавяйте каквото пожелаете по колкото сметнете за добре.

 Картофи на сач

Не на последно място върху сач могат да се подготвят и немазни и даже диетични предписания, като не се употребяват свинско месо или прекалено много лой. Нека да разгледаме две забавни оферти за диетични гозби върху сач:

Първата рецепта, която ще ви предложим, включва единствено зеленчуци, подобаваща е за вегетарианци.

Зеленчуци на сач

Необходими артикули: 2 бр. тиквички, 1 патладжан, 2 домата, 2 глави лук, 3 – 4 моркова, 200 г гъби, 3 пиперки, чесън, черен пипер, сол, лой и чубрица

Начин на подготвяне: Заграйте сача и сложете мазнината. После прибавете нарязан на полумесеци лук, както и морковите на шайби. Всички останали артикули нарежете на приблизително огромни кубчета. Добавете ги, откакто морковите са се позапържили. Оставете единствено доматите – тях ще сложим най-после. Хубаво да се запържат зеленчуците.

Те в действителност не се запържват, по този метод всички миризми се смесват, само че продуктите на сача остават леко хрупкави. До някаква степен този метод на готвене прилича сотирането. Слагате нарязан чесън, доматите и подправките. Когато доматите трансформират цвета си, ястието е изцяло готово. Ако обичате кашкавал или пармезан или даже тофу, прибавете от тях на око - в количеството, което желаете. Ястието е уместно да се похапва като главно, както и като гарнитура към някаква месо, кюфтета и прочие

 Месо на сач

Следващата ни рецепта включва пилешко месо и тиквички. Рецептата е диетична, тъй като от пилето се употребява единствено бялото месо, а тиквичките като зарзават са доста потребни.

Пиле на сач с тиквички

Необходими артикули: към 200 година бяло пилешко месо, 4 бр. тиквички, 6 скилидки чесън, копър, зехтин, сол, соев сос и малко розмарин

Начин на подготвяне: Нарежете месото на хапки и го оставете за няколко часа да престои в марината от соев сос и розмарин. След това го сложете на загрелия сач с малко лой, запържете и прибавете нарязаните на полумесеци тиквички, дружно с чесъна. Всяка от скилидките разрежете единствено на две. Когато тиквичките поомекнат, прибавете ситно нарязания копър, доста малко сол. Все отново пилето е престояло в соев сос – внимавайте да не пресолите. Гозбата е подготвена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР