На ресторант с дете след 22 ч. – само с

...
На ресторант с дете след 22 ч. – само с
Коментари Харесай

Нови правила: Децата аут от ресторантите!? След 22 ч. – само с декларация

На ресторант с дете след 22 ч. – единствено с декларация. Това планува план на разпореждане на Министерския съвет.
С него ще бъде променена и допълнена Наредбата за профилирана протекция на деца на публични места. Проектът за промени в подзаконовия нормативен акт е оповестен за публично разискване в Портала за публични съвещания на Министерския съвет на 1 декември. Дискусията ще продължи до 2 януари.
Родителите на малолетни деца са наясно какъв брой комплицирано е да отидат с тях на спектакъл или концерт и каква опашка се оформя от хора, които попълнят заявления на коляно. Сега това се планува да се случва и в ресторанта. Придружителите на хлапетата ще би трябвало да потвърждават чии са те. А ресторантьорите ще би трябвало да разпечатват заявления или да гонят клиентите, които не си носят такива, когато стрелките на часовника минат 22:00 ч.
Регламентира се също условие за притежателите, наемателите или ползвателите на търговски обекти, кина и театри, чиито обекти се посещават от деца, да слагат на видно място за клиентите информация за условията за придружаване на деца на публични места, в това число за условието за показване на декларацията по пример, написа „ Телеграф “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР