На редица фестивали и концерти ще могат да се насладят

...
На редица фестивали и концерти ще могат да се насладят
Коментари Харесай

Концерти и фестивали ще радват варненци до края на лятото

На редица фестивали и концерти ще могат да се насладят варненци до края на лятото. Това заяви в профила си, кметът на регион " Аспарухово ", Ивайло Маринов, видя Varna24.bg. 

Празнична стратегия ще стартира на връх големия християнски и национален празник ЦВЕТНИЦА в дните от 6-и до 9-и април.

Програмата включва:

6.04 – Концерт на българската национална певица Нелина.

7.04 – Сцената ще покори Елица Тодорова, която е подготвила особено шоу, а вечерта ще приключи с нестинарски танц върху жарава!

8.04 – Лазаровден! Програмата ще стартира с водосвет, който ще свърже алегорично двата празника - Лазаровден и Цветница, а за настроението на присъстващите ще се погрижи артистът на народа - Веселин Маринов.

9.04 – Цветница! За край сме поканили младия варненец, само че към този момент известен и отвън България национален артист Донко Марков с една огромна фолклорна картина и също специфична стратегия.

Начален час на концертите 19:30 ч.



Седмицата от 24-и до 30-и април ще е отдадена на храм " Сухопътни войски. ЦАР БОРИС “ в кв. " Аспарухово “. Тази година храмът отбелязва своя първи век! Сто години от откриването, освещаването и първата работа в християнския храм - извънредно събитие, на което са поканени всички поданици и посетители на региона и цялата Варненска епархия, отпред с Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.



На 30 април в храма ще бъде отслужена архиерейска света литургия от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Кратка стратегия, обвързвана с активността на Св. цар Борис ще срещне генерации християни в един друг план, който Ви поучавам да видите, пред читалище " Просвета 1927 “.



От 20-и до 26-и юни паркът още веднъж ще оживее с фестивала, с който към този момент 55 години се гордее " Аспарухово ". 56-ата поредна година на " АСПАРУХОВО ПЕЕ И ТАНЦУВА “ ще открие великата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев. Специални посетители тази година ще бъдат мега звездата на българската сцена Васил Найденов и Глория. За настроението на присъстващите ще се погрижат също шоумените от " Тутурутка “, българските рок групи " Контрол “, ПИФ и други



Летните прояви ще продължат в сантименталната атмосфера на морския бряг с второто издание на Q-JAZZ FESTIVAL с авторска музика от богатото стилово многообразие на джаза. Мястото е " Карантината “ в дните от 13-и до 15-и юли, уредници са школа " Дедал “!



От 21-и до 29-и юли в Аспаруховия парк ще се организира второто издание на " ЛЯТНА ФИЕСТА “. Сцената ще покорят Тита, Симона Загорова, Николай Славеев, Криско, Славка Калчева, група " Сигнал “ и други

От 22-и до 23-и юли феновете на зрелищни гонки с дронове ще имат опцията да следят за следващ път МЕЖДУНАРОДНО ДРОН СЪСТЕЗАНИЕ, проведено от Дрон клуб Варна. 



От 1-ви до 6-и август ще имаме опцията да се потопим в света на киното с късометражните ленти на МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ " КАРАНТИНАТА “. Деветото издание на фестивала, проведен от школа " Дедал “, ще срещне жителиге на града още веднъж с редица млади създатели от страната и чужбина в неповторима атмосфера!



За трета поредна година регион " Аспарухово “ ще бъде хазаин на VARNA ROCK ADVENTURE! Силни и атрактивни рок групи ще завладяват сцената в границите на фестивала, проведен от мото клуб " Братя във вятъра " от 11-и до 13-и август.

Концертите са с идея - набиране на средства за Клиниката по детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ " Света Марина “ - Варна.

" НАЙ-ДЪЛГАТА ВЕЧЕРЯ НА ПЛАЖА “ – едно от най-очакваните събития в региона ще събере поданици и посетители на " Аспарухово “ под звездите на морския бряг на 19 август!



За настроението на всички ще пеят дует " Ритон “.

Международният фестивал на хвърчилата " ВЪЗДУШНИ ЧУДЕСА “ 2023 ще изпъстри с творенията си небесната синева над плажа със своето 11-о издание в последните августовски дни!



Лятото ще завърши с VARNA OKTOBERFEST и блясъка на още доста звезди от всички области на българската просвета в дните от 28 септември до 1 октомври!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР