На публична дискусия по повод началото на финландско председателство на

...
На публична дискусия по повод началото на финландско председателство на
Коментари Харесай

Захариева изрази надежда, че преговорите на ЕС и Скопие ще започнат наесен

На обществена полемика във връзка началото на финландско председателство на Съвета на Европейски Съюз, вицепремиерът Екатерина Захариева изрази вяра, че октомври няма да бъде следващият месец, в който се отсрочва поканата за участие към Северна Македония и Албания. Форумът бе проведен от " Пан Европа България ", посолството на Финландия у нас и фондация " Конрад Аденауер ".

 © БГНЕС
Екатерина Захариева изрази удовлетворение, че програмата на финландското председателство включва тематиката за разширението.Тя уточни,че поканата към Северна Македония и Албания няма да е елементарен компромис, само че се надява този път задължението за октомври да бъде изпълнен. Акцентира и върху обстоятелството,че за жалост разликите които имат страните в Евросъюза стават все по забележими за останалите страни в света
Екатерина Захариева -вицепремиер и министър на външните работи: Това е и нашата молба - работете по този начин, че разликите в Евросъюза да могат по-скоро да сплотяват, а не да има първа и второкласен страни.Такива няма.
Разширяването е един доста значим проблем и ние чакаме полемики, с цел да намерим положително позволение през октомври за Западните Балкани, уточни и финландският дипломат у нас Пайви Блиника.Тя изрази увереност, че съдействието с България в тази посока ще бъде доста положително. Нова,зелена и обществена Европа е най-важният приоритет за Финландия,заедно със отбраната на жителите и свободите им

Нейно превъзходителство Пайви Блиника-посланик на Финландия: Сред тематиките, на които ще подчертава финландското председателство, са и върховенството на закона, миграцията, усилване на съюза, Брекзит. Мотото е " Устойчива Европа ", което значи стабилно бъдеще. Искаме да създадем Европейски Съюз по конкурентоспособен и социалновключващ. Бихме желали да забележим съюза като световен водач в климатичните проблеми.
Европейски Съюз би трябвало да се опита да работи дружно и дейно, разяснява още дипломат Блиника.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР