На провеждащия се в София Тийноватор Стартъп Уикенд, в който

...
На провеждащия се в София Тийноватор Стартъп Уикенд, в който
Коментари Харесай

Младите българи не напират за собствен бизнес

На провеждащия се в София " Тийноватор Стартъп Уикенд ", в който присъединяване взимат над 300 възпитаници от страната, българският еврокомисар Мария Габриел разгласи, че за разлика от младежите в Европа, където една четвърт от тях имат желание да развиват личен бизнес, в България този % е под 10, предава БНР.

София е за втора поредна година хазаин на " Стартъп уикенд за възпитаници от страната ". В конфликта на хрумвания, представянето на бизнес инициативи и надпреварата - планът ти да е измежду най-хубавите, вземат участие гимназисти от столицата, Враца и Варна.

" Имам някаква концепция, обвързвана е със здравето и с това по какъв начин хората съумяват да одобряват задоволително количество вода ", споделя една от участничките. Друга добавя: " Нашата бизнес концепция е да създадем течност на основата на науката бионика, посредством която ще предотвратим запотяването и изцапването на очилата при неприятно време ".

В своите бизнес инициативи младежите ще бъдат направлявани от гост-ментори, бизнесмени или от учебните клубове, със съдействието на които ще моделират и презентират своите хрумвания.

Българският еврокомисар Мария Габриел ги прикани: " Бъдете изобретателни, бъдете неповторими. Вашата концепция - не се опасявайте да я споделяте. Нито една концепция, нито един гений не би могъл в действителност да ни покаже капацитета и хубостта си, в случай че той не е съпроводен с твърдоглав труд ".

В първия ден на форума учениците и менторите работят по образуването на своите хрумвания за започващи компании и приготвят техни презентации. На идващия ден плановете ще бъдат оценени от жури от вложители и ще бъдат показани първите планове.

Програмата цели да насърчи учениците сполучливо да развиват лични бизнес хрумвания и да ползват потребните познания и умения по-нататък в живота си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР