На провеждащата се в Женева 76-а Световна здравна асамблея китайският

...
На провеждащата се в Женева 76-а Световна здравна асамблея китайският
Коментари Харесай

Китай е категорично против едностранното решение на Япония да изхвърли в океана замърсената вода от ядрената авария във АЕЦ „Фукушима“

На провеждащата се в Женева 76-а Световна здравна асамблея китайският представител съобщи, че Китай е твърдо срещу едностранното решение на Япония да изхвърли нечистата с радиоактивни боклуци вода в океана.

За изхвърлянето на нечистата вода от АЕЦ „ Фукушима “ са нужни 30 години. В морската акватория до електроцентралата са най-силните океански течения в света и 10 години след изхвърлянето на нечистата вода радиоактивните боклуци ще доближат до световните води, с което ще обиден цялото човечество. Това не е частен въпрос единствено за Япония, а сериозен проблем на международното публично здраве. До този миг редица страни са изразили сериозна угриженост по въпроса, уточни китайският представител. Той прикани Токио да не стартира изхвърлянето на нечиста вода с нуклеарни боклуци в океана, до момента в който не бъде реализиран консенсус с всички страни, като преди този момент би трябвало да бъдат дадени детайлни безапелационни отговори на всички въпроси и подозрения на интернационалната общественост.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР