На проведената днес 28 юли редовна сесия, Общински съвет Стара

...
На проведената днес 28 юли редовна сесия, Общински съвет Стара
Коментари Харесай

Общински съвет Стара Загора прие 71 решения

На извършената през днешния ден 28 юли постоянна сесия, Общински съвет Стара Загора одобри 71 решения. Преди встъпването в процедура по гласоподаване и разглеждане на Дневния ред, всички присъстващи в залата уважиха паметта на доктор Богдана Димитрова, която ни напусна през вчерашния ден, на 83 години.

   Увеличението в цените на билет за градския превоз и на купона за ученическо хранене породи диспути, само че в последна сметка, измененията се одобриха и влизат в действие, надлежно от 01.08.22 и от 01.09.22г. Билетът за градски превоз ще коства 1,50 лева, а за изхранване на учениците, родителите ще заплащат с 0,90 лева повече.

Казусът за преместваемите обекти „ вид Лафка “ също предизвика полемики, а крайното решение, към което се сплотиха гласуващите, е точките да бъдат разиграни на търг поотделно, а не в пакети.

   Общинските съветници одобриха също Община Стара Загора да придобие от „ Индустриална зона Загоре “ АД парцел, очакван за създаване на обект обществена общинска благосъстоятелност – улица, въз основа на влезнал в действие Подробен устройствен план, посредством подмяна, както и упълномощаването на представителя на Общината, който ще взе участие и гласоподава на Общо заседание на акционерите на зоната, планувано на 22.08.2022г.

Също с решение на Общинския съвет, се преизбра досегашния краткотраен шеф на МЦ „ Дерма Гард – Стара Загора “ ЕООД за период от още 3 месеца. Даде се и право на сдружението да организира търг за отдаване чартърен на част от блок Стационар.

След днешната постоянна сесия, „ Руски пазар “ ще носи името „ Васил Шаханов “.

   Предложението, което срещна мощен отпор и бе отхвърлено от общинските съветници, е да се даде авансово единодушие за основаване на възмездно право на градеж на „ Зара Солар “ ЕООД. Фирмата е подала заявление, в което излага желанието си за създаване на фотоволтаична електрическа централа, върху парцел – обществена общинска благосъстоятелност. Госпожа Мария Динева, общински консултант от групата на „ Земеделски национален съюз “ и ръководител на Общински съвет Стара Загора, изрази безапелационната си позиция, че желае да се избира сред повече заявители, а не от един. Тя добави още: „ Предлагам се да се организира сериозен спор по тематиката, за построяването ни на цялостна тактика за такива вложения, като фотоволтаична електрическа централа. Също по този начин, да се разиска присъединяване на Община Стара Загора в публично-частно партньорство. “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР