На проф. Асен Конарев да бъде присъдено званието Доктор хонорис

...
На проф. Асен Конарев да бъде присъдено званието Доктор хонорис
Коментари Харесай

Виден български учен става „„Доктор хонорис кауза“ на УХТ-Пловдив

На проф. Асен Конарев да бъде присъдено званието „ Доктор хонорис идея “ на Университета по хранителни технологии. Това реши Академичният съвет на висшето учебно заведение.
Предложението направи деканът на Стопански факултет проф. Валентина Алексиева по самодейност на катедра „ Икономика, предприемачество и ръководство “.
Проф. Конарев е предан напълно на просперитета и издигане престижа на Университета по хранителни технологии – Пловдив, стимулира предлагането тя. Той е извънреден ерудит и престиж, почитан професор освен в УХТ, само че и в университетските среди в България. Има над 250 научни изявления. Проф. Конарев е основен редактор на списание „ Финанси “. Любим учител е на генерации студенти, които вдъхновявани от неговата харизма и образец поемат с убеденост по пътя на предприемачеството. Част от тях към този момент заемат водещи позиции във висшия мениджмънт.
Проф. Конарев повече от 30 години е изпълнителен шеф и ръководител на управителния съвет на „ Корпорация за технологии и нововъведения “ АД. През годините взе участие в неправителствения бранш у нас като член на националните управления и съучредител на Сдружение „ Регионални научно-техническите съюзи “ в Дома на науката и техниката в Пловдив, Фондация „ Международен институт за проучване на кооперациите – Пловдив “ и други Почетен член е на Федерацията на научно-технически съюзи в България.
През 2002 година проф. Конарев е награден със златен орден „ Проф. Асен Златаров “, през 2005 година – със златна значка на Федерацията на научно-техническите съюзи.
Пет години по-късно е почетен с почетния знак на град Пловдив за „ Съществен принос в развиването на града, заслуги към неговите жители и забележителни триумфи в развиването на българската просвета “.
Много съм удовлетворен, когато академичната общественост е отворена към хора със заслуги към УХТ, съобщи пред Академичния съвет ректорът проф. Моллов. Според него присъждането на почетното звание на проф. Конарев е изцяло справедливо и може би малко позакъсняло.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР