На предстоящите избори трябва да бъдат подкрепени партии, извън парламентарното

...
На предстоящите избори трябва да бъдат подкрепени партии, извън парламентарното
Коментари Харесай

Цветан Василев пред Liberta: Мафиотското управление ще опита да фалшифицира изборите

На идните избори би трябвало да бъдат подкрепени партии, отвън парламентарното статукво. Според него мафиотизираното ръководство на страната ще се опита да фалшифицира вота на жителите, което може да ъде преодоляно с всеобщо гласоподаване. Това декларира в изявление за уеб страницата Liberta.bg банкера Цветан Василев.
Повод да бъде потърсен е изказването на Бойко Борисов преди няколко дни: „ Заварихме изтърбушената КТБ с 4,7 милиарда лева дупка, която работихме да запушим и ги възстановихме “.

Според Василев е несериозно да се поясняват фриволните изявления на премиера. В това негово изказване има най-малко 3 погрешни обстоятелството:

Първо, страната не е платила нито стотинка за КТБ, защото обезпечените депозити са изплатени от Фонда за гарантиране на влоговете на жителите, а краткотрайното финансиране на Фонда от бюджета е към този момент възобновено. Фондът, както е известно, се образува от вноски на комерсиалните банки, а не от бюджета.

Второ, даже да приемем, че в присъщия за премиера жанр всичко изискуем на него, сумата, изплатена от Фонда, е в границите на 3,5 милиарда лв., а не 4,7 милиарда. Вероятно министър председателят е присъединил и загубите на хората и бизнеса над обезпечените от закона суми. Тези загуби са породени само от решението на неговото държавно управление за разпродажба на КТБ и бандитското ръководство на тази разпродажба от неговите държавни управления.

Трето, КТБ освен не беше изтърбушена, в случай че би трябвало да вляза в неговата самобитна реторика, само че беше задоволително капитализирана, с цел да бъдат възобновени освен разноските на Фонда, само че и средствата на останалите кредитори над обезпечения най-малко - някъде в порядъка на 1,7 милиарда лв.. Условието за това, след наложеното решение за разпродажба на КТБ, беше активите й да бъдат продадени по действителни пазарни цени. Очевидно е, че това не е влизало в тактиката на ликвидаторите на банката, в това число и на Борисов. Как другояче щяха да инкасират големите облаги от харизаните на вересия активи?!

Василев показва и фрапантен факт: от фалирането на банката до момента са изхарчени над 500 милиона лв. за така наречен ръководство на ликвидацията - т.е. по над 80 милиона лв. на година. За съпоставяне - административно-управленските разноски на година за работещата КТБ не са надхвърляли 15 милиона лева…

Банкерът, който се намира в Белград шеста година, разкрива присъединяване на партийни водачи от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в ликвидирането на банката.

„ По-важното тук е, че пъкленият проект за фалирането на КТБ е умислен времево по този начин, че да върне Борисов „ целия в бяло”. Главната виновност е трансферирана на Българска социалистическа партия, по времето на чието съдружно ръководство с премиер-марионетката на Сараите Пламен Орешарски беше осъществена офанзивата против банката. Вина за това носи напълно Българска социалистическа партия и най-много нейният някогашен водач Сергей Станишев, който не посмя да се опълчи на Сотир Цацаров и на прокуратурата, с цел да спрат незаконните си дейности против банката, довели до суматохата измежду вложителите на КТБ и, респективно, до затварянето на банката. Убеден съм, че този времеви резултат е издирван, с цел да ускори позициите на Борисов в бъдещето ръководство на страната. В този смисъл, Борисов освен е съизвършител в разграбването на КТБ (все отново Фондът за гарантиране на влоговете на жителите е под директния надзор на министъра на финансите), само че и най-вероятно заговорник в заверата за банкрута на банката. Неслучайно неговата реакция при нашия финален телефонен диалог от Солун на 14.06.2014 година беше на изплашен човек, който знае защо става въпрос, само че е поел ангажимент това да се случи. Тогава Борисов беше в Съединени американски щати “, - споделя Василев.

По мотив присъединяване на братя Бобокови в неделното предаване на бТВ „ 12 минути “, в което те обявиха, че България се ръководи от триумвирата „ Борисов, Пеевски и Гешев “.

„ Няма подозрение, че откакто съумяха с мене и банката, апетитът на тази мафиотска организация, включваща и прокуратурата, се усили неимоверно. Изброените от Вас образци са единствено част от рекета против бизнеса и слагането му в цялостна взаимозависимост от мафиотския център, чието лице е Пеевски. На необятната аудитория евентуално не са известни редица случаи на безусловно доброзорно завладяване на бизнеси, харесани от мафията. Сътрудничещите към този момент „ просперират”, до момента в който не ги обхванат напълно, когато станат ненужни. За оказалите опозиция се ползва добре отработената скица с мен — прокурорско-медиен линч, последван естествено от данъчно-компирска принуда (разбирай с присъединяване на Национална агенция за приходите и КПКОНПИ) “.

За задаващите се парламентарни избори Цветан Василев разяснява: „ За мене няма подозрение, че партиите на статуквото са в Народното събрание. И в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи съставляват онази мафиотска симбиоза, за която приказвам намерено към този момент над 6 години, не по-малко нездравословни са останалите парламентарно показани партии “.

„ Демонтирането на мафиотския модел изисква реформистко болшинство в Народното събрание. А то може да се осъществя единствено от партии, които не са съучастници на това мафиотско ръководство в последните 6 години. Единственото решение, съгласно мен, отчитайки и упованията, че мафията ще опита да манипулира и фалшифицира резултатите от идните избори, е всеобщо гласоподаване за непарламентарно показани партии. Във всички случаи, разбъркването на състава на Народното събрание с нови партии ще ограничи опциите на мафията. А и Борисов, както и Пеевски, са задоволително радиоактивни, с цел да бъдат публични сътрудници на който и да било, изключително на тези, които претендират, че са срещу статуквото.

Няма подозрение, че чувствителността на хората е към този момент доста изострена и че нетърпимостта, даже омразата към тях, е достигнала пределни стойности. В това се таи моята вяра за смяна. Промяна, която нито ще пристигна елементарно, нито автоматизирано. Тя би трябвало да се изстрада. За нея би трябвало да се преборим “, - безапелационен е Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР