На председателския съвет снощи изслушахме шефовете на службите и бяхме

...
На председателския съвет снощи изслушахме шефовете на службите и бяхме
Коментари Харесай

Ива Митева хвърли бомба в ефир! Разкри как Киро и Лена решили да гонят руските дипломати

На председателския съвет нощес изслушахме шефовете на службите и бяхме стъписани и възмутени от държанието на премиера, от това по какъв начин в една демократична страна могат да се дават заповеди и да се работи след еднолични решения. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от „Има подобен народ“ Ива Митева във връзка изгонването на 70-те съветски дипломати.

Чухме, че суматохата е почнала, откакто ние изтеглихме нашите министри. Премиерът е считал, че ще бъде свален от власт и се е чудил какво да прави в тази обстановка, добави тя.

Когато е в суматоха, човек прави доста неточности. На 10 юни министър председателят разпорежда устно на шефа на ДАНС да се търсят метод за изгонването на тези 70 индивида.

Във Външно министерство се изпращат два листата с тези лица – на 10 и 13 юни. Министерство на външните работи желае инструкции от Министерски съвет. Дадени са две инструкции от началника на кабинета на Министерски съвет. Трябва да се види има ли отчети на службите, има ли опасност за националната сигурност. Трябва да се организира разговор, в това число и с посланика на Русия, съобщи Митева.

По думите ѝ реакцията от страна на Русия е много остра. Надявам се Министерство на външните работи през днешния ден да организира разговор с посланика и министър-председателят да даде много ясни инструкции на Външно министерство, уточни депутатът от Има Такъв Народ.

Тя още веднъж съобщи, че от партията няма да поддържат държавно управление с мандата на „Продължаваме промяната“ с министър председател Кирил Петков и министър на финансите Асен Василев.

Личността на премиера е доста значима. Важно е отпред да е една мощна фигура, която може да взема решения в сходство с Конституцията на страната, сподели Митева.

Според нея най-подходящ за министър председател сега е министърът на защитата Драгомир Заков. Тя означи, че от Има Такъв Народ биха приели Асен Василев да стане министър на районното развиване и благоустройството, с цел да реши проблемите, за които от Политическа партия насочиха рецензии към районния министър в оставка Гроздан Караджов, който е номинация на Има Такъв Народ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР