На пръсти сме с лятото, като балерините. И ще продължим

...
На пръсти сме с лятото, като балерините. И ще продължим
Коментари Харесай

Проф. Рачев с прогноза за април и обяви: Това не е шега! Идва аномалия, 14 дни ще е така

На пръсти сме с лятото, като балерините. И ще продължим по този начин. Две седмици нещата ще бъдат по този начин, тъй като над цяла Западна Европа е нахлул леден въздух, само че по тази причина пък от Сахара към нас се изнася извънредно топъл въздух. Това съобщи проф. Георги Рачев в ефира на bTV.
Първи април идва, само че не е смешка, това си е самата истина. Това е аномалията на температурата. 20 градуса над естественото ни чака в Северна България, разгласи още климатологът. И не пропусна да направи следващото закачливо съпоставяне:
А в обичаната ни Гърция е напряко за ушанка и шинел. Пък при нас, в Централна Северна България, нищо чудно тук-там градусите да стигнат и 30 градуса.
В София ще има покачване на температурите, изключително през идните събота и неделя. Във вторник късно следобяд ще настъпи леко захлаждане, само че в Пловдив, който обаче съвсем ще се пребори да доближи София по градуси – с някакви си 26 градуса.
Дългосрочната прогноза за 14 дни напред е за топло време, което е и едно от изискванията за Топлофикация да приключи топлоподаването, не пропусна да означи и този значителен факт проф. Рачев.
За това, което ни чака по морето, той не беше по-различен в прогнозите.
„ Морето към този момент стартира да се стопля. Вчера в Ахтопол морето беше 22 градуса, съвсем за джапанки. Но утринните по-ниски температури демонстрират, че към момента сме април. Малките таралежчета също не излизат заран, както през лятото. Но като цяло времето край морето ще е доста хубаво.
В Плевен също има високи температури. Ще избухне в зеленина, което значи и повече сила. Много хубаво време, типично ранно, лятно време. Всичко това подсказва, че идва времето на агнешкото месо.
През април картата също е обагрена в алено. Малко по-хладно е в Северна Европа, само че ние сме градус и половина над нормата. Очаква ни един прекрасен, топъл и с естествени превалявания април месец. Предвещава и чудесна годишна продукция, в случай че нещо не се случи, несъмнено.
Спрямо миналата зима, тази беше несъмнено най-топлата в България, на съвсем цялата територия. И тази топлота е с 3 градуса над нормата, което демонстрира, че може да се бори за палмата на шампионата. Както Гришо го бяха поставили новобранец, в този момент внезапно е любимец!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР