На последните избори БСП постигна най-слабия резултат от десетилетия насам

...
На последните избори БСП постигна най-слабия резултат от десетилетия насам
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Общински съвети на БСП свалят доверието си от Нинова

" На последните избори Българска социалистическа партия реализира най-слабия резултат от десетилетия насам и през днешния ден има едвам 24 народни представители. Хора от лявото пространство коментирахме нуждата от обединяване, което да вдигне ясно представителността в Народното събрание, респективно в изпълнителната власт. В НДК ще бъдем група хора от Българска социалистическа партия, вътрешни обединения като „ Социализъм 21 век “, „ Социалисти БГ “, кметове, общински партийни структури. Решихме, че е добре да предизвикаме сходен разговор, наблягам, равнопоставен, без да има водещи персони или партии.

Просто да седнем и да поговорим какви са левите хрумвания на България, какви са левите секторни политики. И допустимо ли е да се стигне до организационно обединяване на левите политически субекти. Това е първичната концепция ". Това споделя пред " Марица " Костадин Паскален, представени от ФАКТИ.бг.

Той уточни, че поканени на срещата са представители на политическите партии - Българска социалистическа партия, АБВ, „ Изправи се, България “ на Мая Манолова, " Движение 21 " на Татяна Дончева, „ Прогресивна линия “ на Красимир Янков, МИР на Симеон Славчев, „ Нормална Държава “ на Георги Кадиев.

" Дано всички се отзоват, с цел да стартираме същински и конструктивен разговор. Разбира се, чакам да участват доста леви хора отвън партиите - интелектуалци, публицисти. Виждам го като спокоен разговор сред сътрудници ", добави Паскалев.

Той удостовери, че е изпратена и покана до заместник-председателя на Българска социалистическа партия по съдружните въпроси Атанас Зафиров, само че дали ще взе участие, решението е негово.

Според някогашният министър на районното развиване, сега " вървят процеси, в които общински препоръки смъкват доверието си от Корнелия Нинова. Ние сме деликатни и спокойни от тази позиция - разговорът би трябвало да върви, без значение кой е ръководител на Българска социалистическа партия ".

Паскалев е безапелационен, че в случай че се стигне до единодушия по главните леви хрумвания и политики, минават на второ равнище, а точно основаване на координационна група, състояща се от две подгрупи.

" Едната ще се занимава с левите политики, а другата с чисто организационните въпроси по обединяване на лявото пространство. То може да бъде във тип на коалиция, на нов индивид. По-важното е да има схващане, че лявото пространство има сили да реализира доста по-голямо посланичество посредством обединяване. И естествено, да осъществя своите хрумвания за ръководство на страната ", сподели още той.

Паскалев подлага на критика остро и държанието на Българска социалистическа партия в Народното събрание. " Абсолютен факт е гласуването с ГЕРБ. Българска социалистическа партия се включи в избора на ръководител на Народното събрание по един не доста правилен метод. Второ, стана вносител на промените на Изборния кодекс за връщането на хартиената бюлетина. Две доста груби неточности ".

Накрая той уточни, че в случай че Българска социалистическа партия тръгне да поддържа и ръководи с ГЕРБ, това ще значи завършек на партията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР