На полигона на дирекция Аварийна помощ и превенция в Панчарево

...
На полигона на дирекция Аварийна помощ и превенция в Панчарево
Коментари Харесай

Разиграваха реакция при буря на полигона в Панчарево

На полигона на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " в Панчарево беше извършено взаимно обучение в обстановка на стихия, оповестиха от пресцентъра на Столичната община. На демонстрацията участваха кмета на София Йорданка Фандъкова и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Целта на учението е възстановяване на взаимоотношението и координацията сред Столична община, Столична дирекция на вътрешните работи, ГДПБЗН, юридически лица и сдружения, които подкрепят службите при зародили повреди и бедствия.

На терена на полигона беше показана спешна конюнктура с потърпевш жилищен квартал.

" Ежедневната обстановка в столицата постанова цялостна съгласуваност сред Столична дирекция на вътрешните работи и Столична община. Свели сме равнището за реакция до най-ниското време, в действителност с Красимир Димитров - шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община, работим от дълги години, тъй че добре познаваме опциите и на двете структури - и на Министерство на вътрешните работи, и на тази дирекция ", сподели вътрешния министър Младен Маринов, който благодари сърдечно на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за разбирането и развиването на дирекцията, която може да служи като работещ модел и на други общини. " Тази конструкция не е основана от емпирични проучвания, а е наложена от практиката и облечена нормативно ", добави вътрешният министър.

" Днешното обучение ни сподели опциите за реакция в действителна сериозна обстановка. Видяхте по какъв начин работят екипи от разнообразни институции, някои от тях са частни, като електроснабдяване, водопреносната система, само че всичките в дадена обстановка би трябвало да работят в синхрон. Затова се изисква обща воля, добра работа на ръководителите на структури и действеност на тези, които работят на терен, и които провеждат групите ", сподели още той.

Министър Маринов акцентира, че е извънредно значимо да се отделят време и сили за образование, както на децата от най-ранна възраст, по този начин и на популацията, тъй като в спешна обстановка подготовката и дейностите на институциите и добитите познания на хората ще минимализират вредите от обещано злополучие.

" Столичната община е единствената, която построи личен полигон за образования за реакция при разнообразни обстановки - трусове, наводнения, химически офанзиви и други проблеми. Днешното образование на терен, в действителна конюнктура ни сподели равнището на съгласуваност сред другите служби ", съобщи Йорданка Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР