На площад „Свобода“ днес Смолян посрещна с почести завърналия се

...
На площад „Свобода“ днес Смолян посрещна с почести завърналия се
Коментари Харесай

Смолян посрещна с почести завърналите се от Афганистан военни

На площад „ Свобода “ през днешния ден Смолян посрещна с почести завърналия се от задача в Афганистан 35-ти контингент на въоръжените сили. Командир на задачата „ Решителна поддръжка “ е полк. Георги Маргитин.

„ За мен е горделивост и чест да застана пред този строй за финален път, с мисълта за ясно изпълнена задача. И с мисълта, че съблюдавах обещанието, което дадох на вашите близки - да ви върна живи и здрави. Искам да благодаря на вашите близки, че са отгледали и възпитали такива дъщери и синове, с които аз съм подготвен да отида във всяка точка на земното кълбо “, сподели полк. Маргитин.
Ръководителят на задачата получи от Министерството на защитата награден знак за отлична работа – първа степен, за проявен висок професионализъм и отговорно осъществяване на националните си отговорности в интернационална среда.
Наградата му бе връчена от заместник-началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов.
„ Висшето военно управление на МО е признателно за службата ви в задачата на НАТО за поддръжка. Там вие дадохте безапелационна изява на своите воински качества, бяхте дисциплинирани и волеви и не допуснахте катастрофи. Въпреки че бяхте 35-тия подред контингент в Афганистан, вие не се поддадохте на рутината. Съобразявахте се всеки ден и час с високата степен на риск, когато служихте. Демонстрирахте, че България има способни въоръжени сили, допринасящи за груповата сигурност и е неделима част от задачата за подготовка, съветване и подкрепяне на силите за сигурност в Афганистан “, уточни вицеадмирал Ефтимов.

Той благодари на всички участници в задачата за сполучливия ѝ край и особено на националния пълководец полк. Маргитин. „ Вие спазихте обещанието си, че ще се върнете живи, здрави и с сполучливо изпълнена задача “, акцентира той.
По думите на вицеадмирала през днешния ден Министерството на защитата има основен приоритет - подготовката и мотивацията на персоналния състав на въоръжените сили.
„ Ние разчитаме на вас, на потвърдилите се като експерти в своите структури, само че служили и в съдружна среда, където рискът е напълно действителен. Вие сте хората, на които се доверяваме абсолютно да способстват за повишение качествата на вашите формирования. Вие сте образец за личностно и кариерно израстване на всички днешни и бъдещи воини на България. Вярвам, че вашите опит и познания ще бъдат от изгода и отсега нататък на страната и обществото ни “, съобщи Емил Ефтимов.
Вицеадмиралът бе получил задача от министъра на защитата на награди всички, съдействали за сполучливата задача в Афганистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР