На пазара на недвижими имоти се наблюдава сериозна спекулаМного хора

...
На пазара на недвижими имоти се наблюдава сериозна спекулаМного хора
Коментари Харесай

Колко са надути цените на имотите?

На пазара на недвижими парцели се следи сериозна далавера

Много хора се възползват от обстановката с войната в Украйна, с дефицита на строителни материали, с рецесията около ковид и насаждат боязън у обществото.

„ Вследствие на това много хора под паника купуват парцели и под паника харчат едни пари. Много съумяват да осъществят едни хубави високи цени, в резултат на което други хора вземат решение, че и те ще се възползват о тези високи цени и ще изкарат доста пари от продажбата на неподвижен парцел. Да – има много далавера на пазара. Да – има много надценени парцели. Това е реалност! Но, в случай че смятате, че изчаквайки и мислейки си, че след време ще може да си купите парцел на 500 EUR/кв.м, няма да стане. Или, в случай че го извършите, то ще е в някой занемарен или срутен парцел “, споделя Мирослав Язов, шеф на организация за недвижими парцели, представен от.

Три неща следим на пазара на недвижими парцели.

Първо пазарът стана малко по-интелигентен. Дори да има някакво изстудяване, даже да има спад на цените, би трябвало да се има поради, че множеството продавачи ще заемат изчаквателна позиция.

Второ – в случай че въпреки всичко се стигне до така наречен „ пожарна ликвидация “ и се наложи влизане на ЧСИ или други, то би трябвало да се точете, че те имат доста строги ограничавания.

„ Те не могат да си пуснат парцела на каквото цена преценяват. Тук към този момент са свързани с оценки на банки, с данъчни оценки, с доста по-сериозни рестрикции. Банката, в случай че примерно е отпуснала заем от 100 000 EUR като е заложила парцел за 120 000 EUR, тя ще изчака доста дълго време, преди да претърпи някаква загуба от продажбата на парцела през ЧСИ “, изяснява Язов.

Трето – даже и цените на строителните материали да паднат – желязото да не е 2.70 лева, а по-малко – 1.30 лева, то отново е по-скъпо отпреди време. Същото се отнася и до цената на труда. Цената на земята също е по-висока отпреди. Наблюдава се трайно нарастване на цените на недвижимите парцели, което е в реда на нещата.

„ Много е значимо като тръгнете да купувате един неподвижен парцел и определите бюджета за него и започнете да вършиме огледи, то фактически да има някой с вас и в действителност да имате трезва преценка кой парцел е недооценен с естествена пазарна цена и кой е надценен, а не да поставяте всичко под общ знаменател и да си пазите парите, живеейки при мама или на село “, споделя Язов.

„ Искайте информация за какво дадена цена е такава и какво спри зад нея. Ако платите тези пари, фактически ли покупката е обоснована. Кредитът, който ще плащате, фактически ли е аргументиран. Отивайки в банката не е просто задачата да се вземе един заем и да се купи един парцел. Това е отлично, само че стопанската система върви на цикли и може в един миг сходна договорка да не е ОК. Банките от ден на ден разчитат на вътрешни оценки. Имат си правила и правила, които са значими за тях и когато ви кажат, че даден парцел е надценен, вслушайте се и в тях “, предлага специалистът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР