На първото си заседание за 2021 г. Изпълнителният комитет на

...
На първото си заседание за 2021 г. Изпълнителният комитет на
Коментари Харесай

Изненада! И 16-годишни ще ръководят срещи от мъжкия футбол в България - БФС обяви причината

На първото си съвещание за 2021 година Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе решение за допълнение на Правилника за договорите и прехвърлянията на футболистите и на Правилника за статута на футболистите. Допълненията са разследване на признатите от ФИФА забрани, касаещи така наречен „ заобикалящ трансфер “, при който два поредни прехвърлянето на еднакъв футболист се осъществят в границите на 16 седмици. При открита сходна процедура Дисциплинарната комисия на БФС ще има правото да постанова наказания според Дисциплинарния устав на БФС.

С оглед краткотрайните правила, признати от ФИФА, с които до края на спортната 2020/2021 година се позволява картотекирането на професионални футболисти в 3 клуба в границите на един сезон, новата корекция бе включена в нормативните актове на БФС за актуалната акция, както следва: дава се право на футболист-професионалист да се състезава за 3 клуба през посочения сезон и футболист може да бъде картотекиран в нов клуб отвън трансферния интервал, в случай че договорът му е преустановен на съображение пандемията от COVID-19.

Приети бяха предложенията за промени в Правилника за футболното съдийство, съгласно които рестриктивните мерки за възраст на съдиите и асистент-съдиите, които са били в ранглистата на ФИФА в 5 поредни години без спиране, се трансформира от 45 на 47 години. Възрастовата рамка за съдии в Зоналните групи е 20-50 години, а на Областните – от 16 до 50 години. Промените са подбудени от нарастването на броя футболни срещи и все по-големият дефицит на квалифицирани съдийски фрагменти.

Членовете на Изпълнителния комитет гласоподаваха да бъдат освободени съставът на Съдийската комисия и нейният ръководител Костадин Стоичков. На негово място бе определен Костадин Гергинов, а за заместител бе избран Георги Игнатов. Четиримата ръководители на Зоналните съдийски комисии ще влязат в новия състав на Семеен кодекс, а останалите членове ще бъдат избрани от новия ръководител.

Одобрен бе и проектодоговорът за въвеждане на системата VAR в българското състезание, като в най-кратки периоди той ще бъде подписан за системата да бъде въведена от плейофната фаза на сезон 2020/2021 година, както бе оповестено авансово.

Въз основа решението на ИК от 7.12.2020 година, с което се разпорежда на Михаил Касабов да организира диалози и да предложи кандидатури за старши-треньор на народен отбор-мъже и народен отбор-младежи, членовете на ИК бяха осведомени с мнението на и.д. президента на БФС и експертната група, включваща Емил Костадинов, Йордан Лечков, Атанас Фурнаджиев и Кирил Домусчиев, и избраха за селекционер на „ А “ националния тим на България Ясен Петров. Начело на България U21 пък ще продължи да бъде досегашният селекционер Александър Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР