На първо време маските ще станат задължителни в болниците, поликлиниките,

...
На първо време маските ще станат задължителни в болниците, поликлиниките,
Коментари Харесай

Кунчев проговори за мерките срещу новата вълна на ковид

На първо време маските ще станат наложителни в лечебните заведения, поликлиниките, обществените домове и пред кабинетите на общопрактикуващите лекари, разгласи пред бТВ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Според него това са места, където се събират заболели хора и е по-вероятно да срещнем вируса. В магазините и градския превоз маски още веднъж ще се изискват на идващ стадий, в случай че се постанова, добави епидемиологът.

Много малко евентуално е през лятото да бъдат затваряни заведенията поради разпространяването на Ковид-19, успокои доцент Ангел Кунчев.

„ Малко над две трети от българите са се срещали с Ковид-19, в случай че съберем преболедувалите, ваксинираните и скритата заболеваемост. Но новите разновидности имат опция да заобиколят този имунитет “, разгласи още основният държавен здравен контрольор.

По думите му в страната ни има налични всички позволени ваксини против вируса. Интересът към тях се завръща. Повечето хора си слагат първа или втора бустерна доза.

Най-лошият вид е наесен да се появи радикално друг вариант, само че нямам доверие това да се случи, разяснява доцент Кунчев. Той добави, че се вършат опити са основаване на ваксина против варианта Омикрон, само че казусът е, че той непрестанно мутира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР